GM: 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή της νέας Corvette C8

GM: 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή της νέας Corvette C8

Το εργοστάσιο στο Bowling Green ετοιμάζεται για την παραγωγή της όγδοης γενιάς της Corvette.

H General Motors ανακοίνωσε πως θα προσθέσει δεύτερη βάρδια και πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της Bowling Green στο Kentucky, για να υποστηρίξει την παραγωγή της νέας γενιάς Corvette που θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου 2019.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει επενδύσει πάνω απο $900 εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις του Bowling Green από το 2011 μέχρι σήμερα, κατασκευάζοντας νέο κομμάτι παραγωγής αμαξωμάτων και νέο βαφείο, ενώ παράλληλα αύξησε τον αριθμό κινητήρων που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.

Στο ιστορικό εργοστάσιο έχουν παραχθεί πάνω από 1 εκατομμύριο Chevrolet Corvette από όταν άνοιξε το 1981, ενώ η οικονομική του επίδραση στο Kentucky είναι ιδιαίτερα σημαντική με πάνω από $76 εκατομμύρια σε μισθούς κάθε χρόνο και $15 εκατομμύρια σε φόρους. Μετά από την τελευταία επέκταση, στο εργοστάσιο απασχολούνται περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι.

Η νέα, όγδοη γενιά της Corvette (C8) που για πρώτη φορά θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο, θα αντικαταστήσει το σημερινό μπροσθιομήχανο μοντέλο (C7) το οποίο παρουσιάστηκε το 2013. Το τελευταίο αντίτυπο της Corvette C7 θα δημοπρατηθεί με όλα τα έσοδα να προορίζονται για το Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube