Γιατί η Continental ξεκίνησε πάλι την παραγωγή ελαστικών στη Ρωσία;

Γιατί η Continental ξεκίνησε πάλι την παραγωγή ελαστικών στη Ρωσία;

Παρά τις κυρώσεις η Continental ξεκίνησε πάλι την παραγωγή στη Ρωσία για να προστατεύσει τους εργαζόμενους από ποινικές κυρώσεις. 

Η Continental AG ξανάρχισε την παραγωγή ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα στο ρωσικό εργοστάσιό της στην Kaluga, για να προστατεύσει τους εργαζόμενους σε αυτό, καθώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις από την κυβέρνηση Πούτιν.

Η Continental είπε ότι η κίνηση αποσκοπεί αποκλειστικά στην ικανοποίηση της τοπικής ζήτησης και τόνισε πως «οι υπάλληλοι και οι διευθυντές μας στη Ρωσία αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές συνέπειες εάν αποφύγουμε να εξυπηρετήσουμε την τοπική αγορά».

Η Continental, η οποία στις 8 Μαρτίου δήλωσε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο είχε διακοπεί, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει το προσωπικό. Μάλιστα τόνισε πως η απόφαση δεν είχε ως γνώμονα τα κέρδη.

Αντίθετα, η ιταλική Pirelli διέκοψε τις εργασίες στα εργοστάσιά της στη Ρωσία. Η Pirelli κατασκευάζει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής ελαστικών της σε δύο ρωσικά εργοστάσια. Την ίδια στιγμή, η φινλανδική Nokian Tires ανέφερε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ θα δυσκολέψουν την πώληση ελαστικών στη Ρωσία. Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ έχει αναφέρει πως η Ρωσία μπορεί να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία εταιρειών που εγκαταλείπουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Οι Ρώσοι εισαγγελείς έχουν επίσης προειδοποιήσει ορισμένες δυτικές εταιρείες ότι οι υπάλληλοί τους θα μπορούσαν να συλληφθούν εάν σταματήσουν την παραγωγή βασικών αγαθών. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επικαλείται η Continental για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube