Γιατί η αστυνομία στις ΗΠΑ σκίζει τα ελαστικά των αυτοκινήτων; [video]

Γιατί η αστυνομία στις ΗΠΑ σκίζει τα ελαστικά των αυτοκινήτων; [video]

Βίντεο με αστυνομικούς να σκίζουν ελαστικά παρκαρισμένων αυτοκινήτων προκαλούν αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό και εν μέσω των ταραχών που ακολούθησαν στις ΗΠΑ, αστυνομικοί εθεάθησαν να σκίζουν ελαστικά παρκαρισμένων αυτοκινήτων!

Βίντεο και φωτογραφίες από την πολιτεία της Μινεάπολης αποκαλύπτουν τη δράση των ενστόλων ενώ υπάρχουν και αρκετές μαρτυρίες από διαδηλωτές, κατοίκους και δημοσιογράφους που τους είδαν να σκίζουν ελαστικά. Η εικόνα δεκάδων αυτοκινήτων σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου αλλά και σε άλλες γειτονιές της γύρω περιοχής που είχαν όλα τα ελαστικά τους ξεφούσκωτα προκάλεσε τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών. Όπως λένε, λόγω της κατάστασης ήταν αδύνατο να βρουν τρόπο να ρυμουλκίσουν τα οχήματά τους σε βουλκανιζατέρ, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο σημείο.

Εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος της Μινεάπολης, του γραφείου του σερίφη στο Hennepin Country και της εθνικής φρουράς των ΗΠΑ, δήλωσαν πως οι ένστολοι που απεικονίζονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες δεν ανήκουν στο προσωπικοί τους.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, Bruce Gordon παραδέχτηκε πως το σκίσιμο των ελαστικών είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί σε ορισμένες περιπτώσεις. Στόχος ήταν να ακινητοποιήσουν οχήματα τα οποία ήταν πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως όπλα σε περιοχές όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις απειλώντας την ασφάλεια των διαδηλωτών και των αστυνομικών. Παραδέχθηκε βέβαια πως όπως συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, θα διερευνηθεί αν οι αποφάσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν ήταν οι σωστές.

[Πηγή: Mother JonesMinneapolis Star Tribune]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube