Για σοβαρά προβλήματα υγείας κάνει τώρα λόγο η υπεράσπιση του Ghosn

Για σοβαρά προβλήματα υγείας κάνει τώρα λόγο η υπεράσπιση του Ghosn

Παράλληλα καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και ταπεινωτική συμπεριφορά των Αρχών απέναντι στη σύζυγό του.

Η «παράνομη», όπως την χαρακτηρίζουν οι συνήγοροί του, σύλληψη του Carlos Ghosn έχει γίνει αιτία να διακόψει τη θεραπεία του για χρόνια νεφρική ανεπάρκεια από την οποία το πρώην αφεντικό Nissan υποφέρει ως παρενέργεια της θεραπείας που έπαιρνα για υψηλή χοληστερόλη.

Η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn ισχυρίζεται ότι η τελευταία σύλληψή του είχε σκοπό να διακόψει την προετοιμασία της υπεράσπισής του και να τον εξαναγκάσει σε ομολογία.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα υγείας του, αναφέρθηκε από την υπεράσπισή του πως ο Ghosn έχει υψηλή χοληστερόλη και, ως αποτέλεσμα της θεραπείας γι’ αυτήν, πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ραβδομυόλυση. Η ραβδομυόλυση είναι μια οξεία κατάσταση η οποία προκύπτει από τη «λύση των μυών» όπως αναλύεται ετυμολογικά ο όρος. Τα προϊόντα αυτής της λύσης κατά τη διαδικασία της απομάκρυνσής τους από τους νεφρούς, συσσωρεύονται σε αυτούς και δημιουργούν σοβαρή διαταραχή της λειτουργίας τους η οποία φθάνει μέχρι και την ολική Νεφρική Ανεπάρκεια.

Η διακοπή της θεραπείας του για την «ευκολία της έρευνας των εισαγγελέων» ήταν απάνθρωπη, δηλώνουν οι δικηγόροι του.

Στη συνέχεια αναφέρονται στις συνθήκες κράτησής του τονίζοντας ότι πολλές φορές οι εισαγγελείς τον ανακρίνουν επί 14 ώρες ημερησίως ακόμη και μέσα στη νύχτα. Παράλληλα καταγγέλλουν και ταπεινωτική συμπεριφορά κατά της συζύγου του, αφού – όπως λένε – την εξανάγκασαν να πηγαίνει στην τουαλέτα με ανοικτή την πόρτα, ακόμη και να κάνει μπάνιο παρουσία αστυνομικού.

Η υπεράσπιση αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα παραπάνω, τονίζοντας αυτό που στη Δύση έχει χαρακτηριστεί ως «αδικαιολόγητα σκληρό δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας», ένα σύστημα που ονομάζεται «δικαιοσύνη ομηρίας».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube