node/34893

Για σοβαρά προβλήματα υγείας κάνει τώρα λόγο η υπεράσπιση του Ghosn

Παράλληλα καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και ταπεινωτική συμπεριφορά των Αρχών απέναντι στη σύζυγό του.

Η «παράνομη», όπως την χαρακτηρίζουν οι συνήγοροί του, σύλληψη του Carlos Ghosn έχει γίνει αιτία να διακόψει τη θεραπεία του για χρόνια νεφρική ανεπάρκεια από την οποία το πρώην αφεντικό Nissan υποφέρει ως παρενέργεια της θεραπείας που έπαιρνα για υψηλή χοληστερόλη.

Η ομάδα υπεράσπισης του Ghosn ισχυρίζεται ότι η τελευταία σύλληψή του είχε σκοπό να διακόψει την προετοιμασία της υπεράσπισής του και να τον εξαναγκάσει σε ομολογία.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα υγείας του, αναφέρθηκε από την υπεράσπισή του πως ο Ghosn έχει υψηλή χοληστερόλη και, ως αποτέλεσμα της θεραπείας γι’ αυτήν, πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ραβδομυόλυση. Η ραβδομυόλυση είναι μια οξεία κατάσταση η οποία προκύπτει από τη «λύση των μυών» όπως αναλύεται ετυμολογικά ο όρος. Τα προϊόντα αυτής της λύσης κατά τη διαδικασία της απομάκρυνσής τους από τους νεφρούς, συσσωρεύονται σε αυτούς και δημιουργούν σοβαρή διαταραχή της λειτουργίας τους η οποία φθάνει μέχρι και την ολική Νεφρική Ανεπάρκεια.

Η διακοπή της θεραπείας του για την «ευκολία της έρευνας των εισαγγελέων» ήταν απάνθρωπη, δηλώνουν οι δικηγόροι του.

Στη συνέχεια αναφέρονται στις συνθήκες κράτησής του τονίζοντας ότι πολλές φορές οι εισαγγελείς τον ανακρίνουν επί 14 ώρες ημερησίως ακόμη και μέσα στη νύχτα. Παράλληλα καταγγέλλουν και ταπεινωτική συμπεριφορά κατά της συζύγου του, αφού – όπως λένε – την εξανάγκασαν να πηγαίνει στην τουαλέτα με ανοικτή την πόρτα, ακόμη και να κάνει μπάνιο παρουσία αστυνομικού.

Η υπεράσπιση αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα παραπάνω, τονίζοντας αυτό που στη Δύση έχει χαρακτηριστεί ως «αδικαιολόγητα σκληρό δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας», ένα σύστημα που ονομάζεται «δικαιοσύνη ομηρίας».

 

node/39174

Πώς θα ήταν ένα νέο Peugeot RCZ;

Το γαλλικό coupé ξαναγεννιέται σε ψηφιακό περιβάλλον με τη βοήθεια ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πώς θα ήταν ένα νέο Peugeot RCZ;

Μπορεί η Peugeot να έχει εξηγήσει τους λόγους που τα coupé μοντέλα έχουν καταργηθεί από τη γκάμα της, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Czyzewski  από το να οραματιστεί μια νέα γενιά του RCΖ (2009-2015).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Peugeot μας εξηγεί γιατί έχουν πεθάνει τα coupé

Ο σχεδιαστής διατήρησε τις αναλογίες, την διάταξη 2+2, τη διχρωμία και τα φουσκώματα στην οροφή που χαρακτήριζαν το τελευταίο δίπορτο μοντέλο της Peugeot. Παράλληλα, ενσωμάτωσε σε αυτό στοιχεία από την σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής φίρμας. Στη μάσκα τα επιθετικά φώτα LED έχουν τους "χαυλιόδοντες" που εισήγαγε το Peugeot 508 και πλαισιώνουν τη φαρδιά γρίλια με το έμβλημα της Peugeot. 

Peugeot RCZ

Στο προφίλ ξεχωρίζουν τα μεγάλα μαρσπιέ, και η διακοσμητική εισαγωγή αέρα που διαμορφώνει ένα πιο γωνιώδες σχήμα για τα φουσκωμένα πίσω φτερά. Πίσω έχουμε μια ενιαία μαύρη λωρίδα που φιλοξενεί τα φώτα LED που αποτελούνται από τρεις λεπτές "νυχιές" για τα στοπ και δύο οριζόντιες γραμμές για τα φλας σε κάθε πλευρά. Από κάτω βρίσκουμε δύο πλευρικές εσοχές και ένα φαρδύ διαχύτη με δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Εκτός από το λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο του εξωτερικού και τα φωτορεαλιστικά renderings, ο σχεδιαστής δημιούργησε και το εσωτερικό! Εκεί βρίσκουμε το ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης i-Cockpit της Peugeot, με τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα καθίσματα τύπου bucket, το flat-bottom τιμόνι μικρής διαμέτρου και οι μεταλλικές λεπτομέρειες που χαρίζουν μια premium εικόνα.

Peugeot RCZ

Γνωρίζουμε πως το σχέδιο του Czyzewski  δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη που έκανε στον ελεύθερο χρόνο του για να διαφημίσει τις δυνατότητές του στο σχεδιασμό και τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων σε υπολογιστή. Παρόλα αυτά, τέτοια projects είναι πάντα καλοδεχούμενα καθώς ανοίγουν τη συζήτηση στο αυτοκινητιστικό φόρουμ και αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10+1 Peugeot που έκλεψαν την καρδιά μας [videos]

[Πηγή: Czyzewski Design μέσω Motor1]

node/39173
BP gas station EV chargers

Γερμανία: Υποχρεώνει τα πρατήρια να τοποθετήσουν φορτιστές

Για να υποστηρίξει το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, η Γερμανία θα αναπτύξει ταχέως το δίκτυο φόρτισης, υποχρεώνοντας κάθε πρατήριο να εγκαταστήσει τουλάχιστον έναν σταθμό φόρτισης.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Γερμανία: Υποχρεώνει τα πρατήρια να τοποθετήσουν φορτιστές

Προκειμένου να αναθερμάνει την οικονομία της και να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία, η Γερμανία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ιστορικό σχέδιο, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προσανατολισμένο στην ανάπτυξη της καθαρής κινητικότητας, το τελευταίο προβλέπει διπλασιασμό του οικολογικού μπόνους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μείωση του ΦΠΑ τους.

Για να δώσει βάρος στα μέτρα της και να επιταχύνει τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η γερμανική κυβέρνηση έχει επίσης επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υποδομών και πιο συγκεκριμένα σε αυτό του δικτύου φόρτισης. Σήμερα αυτό το δίκτυο αριθμεί σε 27.730 σταθμούς φόρτισης σύμφωνα με τη BDEW, τη γερμανική ένωση για τη βιομηχανία ενέργειας και νερού.

Με το χαρτοφυλάκιο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν την αποστολή, η Γερμανία θα επιβάλλει επίσης έναν ελάχιστο αριθμό σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης για καθένα από τα 14.118 πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως αναφέρει το Reuters. Κατώφλι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου τερματικών φόρτισης στη χώρα έως το 2030.

Σύμφωνα με τη BDEW, το δίκτυο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 70.000 συμβατικούς σταθμούς φόρτισης και 7.000 σταθμούς ταχείας φόρτισης για την υποστήριξη μιας μαζικής αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επίσης, η πυκνότητα του δικτύου θα καθησυχάσει τους πιθανούς αγοραστές, των οποίων ο φόβος μήπως και ξεμείνουν από ενέργεια είναι το κύριο εμπόδιο στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.