Για 3η σερί χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων η Toyota

Για 3η σερί χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων η Toyota

Η Toyota υπερασπίστηκε τον τίτλο της για 3η σερί χρονιά, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να διαθέτει 10,5 εκατ. οχήματα παγκοσμίως το 2022.

Toyota

Η Toyota Motor Corp. βρέθηκε για μία ακόμη χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως. Οι Ιάπωνες πούλησαν 10,5 εκατομμύρια οχήματα το 2022 και παρά την πτώση κατά 9,6% στην εγχώρια αγορά (1,9 εκατ. πωλήσεις), είδαν τις εξαγωγές τους να αυξάνονται ταξινομώντας συνολικά 8,6 εκατ. αυτοκίνητα. 

Οι «περιορισμοί» στην αλυσίδα εφοδιασμού, η έλλειψη ημιαγωγών και φυσικά η ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ήταν και για την Toyota ένας μεγάλος γρίφος που όπως όμως αποδείχθηκε στην πράξη, οι Ιάπωνες τον αντιμετώπισαν καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους.

Ωστόσο, για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, ο ιαπωνικός κολοσσός έπεσε από την κορυφή των πωλήσεων στην αγορά της Βορείου Αμερικής, με την GM να ανακτά τα σκήπτρα πουλώντας 2.274.088 οχήματα έναντι 2.108.458 οχημάτων των Toyota-Lexus.

VW

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως βρέθηκε ο όμιλος VW, με τους Γερμανούς βέβαια να πωλούν 8,3 εκατ. μοντέλα σε όλο τον κόσμο, επίδοση που είναι η χειρότερη για τον όμιλο της τελευταίας 10ετίας! Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις των ανθρώπων της Toyota και το 2023 θα παραμείνει «ασταθές», με τους Ιάπωνες να προβλέπουν ότι οι ετήσιες πωλήσεις τους θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2022.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube