Γερμανική startup ετοιμάζει το πρώτο ηλιακό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Γερμανική startup ετοιμάζει το πρώτο ηλιακό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρούσε η Saab στο Trollhattan της Σουηδίας.

Η γερμανική startup εταιρεία Sono συνεργάζεται με την National Electric Vehicle Sweden (NEVS) για την κατασκευή του πρώτου ηλιακού ηλεκτροκίνητου οχήματος παραγωγής στην πρώην μονάδα της Saab στο Trollhattan της Σουηδίας.

Η παραγωγή του πεντάθυρου Sion θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, με παραγωγή περίπου 43.000 αυτοκινήτων το χρόνο, δήλωσε εκπρόσωπος της Sono.

Συνολικά, θα κατασκευαστούν 260.000 οχήματα σε περίοδο οκτώ ετών, ανέφερε η εταιρεία.

Το Sion έχει ενσωματωμένα ηλιακά στοιχεία στην επιφάνεια του αυτοκινήτου. Με αυτά η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έτσι ώστε να δώσει στο αυτοκίνητο μια αυτονομία της τάξης των 34 km. Το όχημα μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, παρέχοντας μια αυτονομία της τάξης των 250 km με πλήρη φόρτιση.
Η Sono λέει ότι το Sion θα είναι εξοπλισμένο με ολοκληρωμένες επιλογές «κοινής χρήσης» και έτσι το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει για παράδειγμα λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης που θα του επιτρέπει να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια αλλά και να τροφοδοτεί άλλα οχήματα ή το ίδιο το ηλεκτρικό δίκτυο.

Το Sion θα κοστίσει € 25.500 και η  εταιρεία λέει ότι έχει ήδη πάρει περίπου 9.800 παραγγελίες για το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή δηλώνει πως πάνω στην ίδια πλατφόρμα υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη και δημιουργία και άλλων οχημάτων.
Να σημειώσουμε πως η National Electric Vehicle Sweden απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της Saab Auto το 2012 μετά την κατάρρευση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το εργοστάσιο στο Trollhattan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube