Γερμανικά μαχητικά αναγνωρίζουν ύποπτο για τρομοκρατία αεροσκάφος [video]

Γερμανικά μαχητικά αναγνωρίζουν ύποπτο για τρομοκρατία αεροσκάφος [video]

To αεροπλάνο δεν απαντούσε στις κλήσεις από τις υπηρεσίες εδάφους και αυτόματα σήμανε συναγερμός

Και ξαφνικά εκεί που ταξιδεύεις ήσυχα-ήσυχα πάνω από τη Γερμανία και χαζεύεις έξω από το παράθυρο, βλέπεις να πετούν δίπλα σου δύο μαχητικά. Ε, θα ανησυχήσεις, δεν είναι δυνατό να μείνεις αδιάφορος. 
 
Η ιστορία εξελίχθηκε πάνω από την Κολωνία όταν ένα Boeing 777 -300 ER της Jet Airways, με 330 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα βρέθηκε να ακολουθείται από δύο γερμανικά μαχητικά Eurofighter Typhoon.
 
Η αιτία, όπως αναφέρουν οι Times of India,  είναι ότι το πλήρωμα τoυ Boeing δεν απαντούσε για αρκετή ώρα στις κλήσεις των υπηρεσιών εδάφους
Αυτόματα και με βάση τα διεθνώς ισχύοντα, το αεροσκάφος κρίθηκε ύποπτο και απογειώθηκαν τα δύο μαχητικά για να το αναγνωρίσουν και στη συνέχεια εφόσον αυτό εξακολουθούσε να είναι ύποπτο, να πράξουν τα δέοντα...
 
Βλέπετε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και μετά όλα τα λοιπά τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει βιώσει ο κόσμος, η ετοιμότητα είναι εξαιρετικά αυξημένη απέναντι σε τέτοια περιστατικά. 
 
Τα δύο Eurofighter Typhoon πλησίασαν το Boeing, το αναγνώρισαν και στη συνέχεια όπως αναφέρεται, η επικοινωνία με τις υπηρεσίες εδάφους αποκαταστάθηκε, οπότε και αυτά αποχώρησαν. 
Το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από Μουμπάι στο Λονδίνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και δίσως άλλο πρόβλημα στον προορισμό του, όμως το πλήρωμα τέθηκε σε προσωρινή διαθεσιμότητα και τελεί υπό έρευνα
 
Και αυτό για να εξακριβωθεί αν η απώλεια επικοινωνίας με τις γερμανικές υπηρεσίες εδάφους οφείλονται σε κάποιο πρόσκαιρο - όπως αποδείχθηκε - πρόβλημα των συστημάτων του αεροσκάφους ή σε κάποια αμέλεια ή αβλεψία των πιλότων (πχ να μην έχουν επιλέξει τη σωστή συχνότητα επικοινωνίας).
 
Την όλη σκηνή κατέγραψε πλήρωμα αεροσκάφους της British Airways που πετούσε σε διαφορετικό ύψος αλλά στην ίδια πορεία με το αεροπλάνο της Jet Airways και δημοσιοποίησε το βίντεο στο facebook.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube