Γερμανία: Πτώση πωλήσεων τον Ιανουάριο - Ανάκαμψη του ντίζελ

Γερμανία: Πτώση πωλήσεων τον Ιανουάριο - Ανάκαμψη του ντίζελ

Αναλυτικά στοιχεία - Tesla η μεγάλη κερδισμένη, Porsche η μεγάλη χαμένη.

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1,4% τον Ιανουάριο, την ώρα που οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων άρχισαν να ανακάμπτουν.

Οι συνολικές πωλήσεις στον πρώτο μήνα του χρόνου ανήλθαν σε 265.702 οχήματα, με αυτές των πετρελαιοκίνητων να αυξάνονται κατά 2,1%, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 34,5%. Αντίθετα οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων μειώθηκαν κατά 8,1% με το μερίδιό τους να φτάνει στο 57,6%.

Η ανάκαμψη της ζήτησης των ντίζελ οφείλεται στη μεγάλη διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων αυτοκινήτων όσο και στο γεγονός ότι πλέον έχουν συμμορφωθεί στα νέα πρότυπα εκπομπής ρύπων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας προσφέρουν κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες να ανταλλάξουν παλαιότερα, ρυπογόνα αυτοκίνητα ντίζελ για νέα μοντέλα. 

Οι πωλήσεις προς εταιρικούς στόλους αυξήθηκαν κατά 1,6% με μερίδιο αγοράς 66,8% τον Ιανουάριο, ενώ οι πωλήσεις σε ιδιώτες μειώθηκαν κατά 7%. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 68% φτάνοντας το 1,7% της αγοράς. Αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις των υβριδικών κατά 66% με μερίδιο αγοράς 5,7%, παρόλο που οι πωλήσεις υβριδικών plug-in έπεσαν κατά 26% .

Ο Tesla κερδίζει, η Porsche χάνει

Η Tesla, η Volvo και η Ford ήταν οι μεγάλοι νικητές, ενώ οι Porsche, Nissan, Honda και Alfa Romeo ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι.

Οι πωλήσεις της Porsche υποχώρησαν κατά 54%, ο όγκος της Nissan μειώθηκε κατά 40% και η Honda μειώθηκε κατά 35%. Οι πωλήσεις της Alfa Romeo μειώθηκαν κατά 32%.
Ο όγκος της BMW μειώθηκε κατά 7,5%, η Opel μειώθηκε κατά 6,6%, η VW μειώθηκε κατά 6,5% και οι ταξινομήσεις της Mercedes-Benz μειώθηκαν κατά 4,3%.
Μεταξύ των νικητών, η Tesla που είδε αύξηση 118%, η Volvo κέρδισε (+40%) και η Ford αυξήθηκαν (+15%).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube