Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων 469% για την Tesla τον Ιούνιο

Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων 469% για την Tesla τον Ιούνιο

Το λανσάρισμα του Model 3 εκτόξευσε τις πωλήσεις – Πτώση για τις γερμανικές premium μάρκες.

Η έλευση του Tesla Model 3 στη γερμανική αγορά ανακάτεψε την τράπουλα στην πιο δυνατή αγορά της Ευρώπης, αυξάνοντας τον Ιούνιο τις πωλήσεις της Tesla κατά 469% και μειώνοντας αυτές των premium εγχώριων μαρκών.
Την ίδια στιγμή, οι συνολικές πωλήσεις στη χώρα για τον συγκεκριμένο μήνα σημείωσαν πτώση 4,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, εξαιτίας του ότι ο Ιούνιος του 2019 είχε τρεις λιγότερες εργάσιμες ημέρες.

Οι πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες μειώθηκαν κατά 10%, ενώ οι πωλήσεις προς εταιρικούς στόλους αυξήθηκαν κατά 1,5%.

Εκτός από την Tesla, αύξηση κατέγραψαν οι Citroen (+20%), Kia (+18%), SEAT (+9,2), Ford (+ 2,2%), Renault (+ 6,8%) και η Peugeot (+2%).
Aντίθετα κακός ήταν ο μήνας Ιούνιος για τις γερμανικές premium μάρκες με την Porsche να καταγράφει μείωση κατά 32%, τη Mercedes-Benz κατά 15% και την Audi κατά 13%. Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν κατά 1,1%. Η VW, ηγέτης της αγοράς της Γερμανίας, σημείωσε μείωση πωλήσεων κατά 6,1% και η Skoda υποχώρησε υποχώρησε κατά 2,9%.

Μείωση κατέγραψε και η Opel κατά 7,3%, η Nissan κατά 37%, η Honda κατά 33% και η Hyundai κατά 7%, ενώ από τις ιαπωνικές μάρκες μόνον η Toyota κατέγραψε μικρή αύξηση κατά 1%.

Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,5% σε 1,84 εκατ. οχήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube