Geely: Επενδύει στη μεθανόλη ως εναλλακτικό καύσιμο

Geely: Επενδύει στη μεθανόλη ως εναλλακτικό καύσιμο

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται πάνω στην παραγωγή οχημάτων που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη τη μεθανόλη.

H Geely είναι από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως που πειραματίζονται εδώ και αρκετά χρόνια με τη μεθανόλη ως καύσιμη ύλη για τα αυτοκίνητα τους. Μάλιστα, ο Κινέζος γίγαντας έχει ήδη ρίξει στην αγορά, σε πειραματική βέβαια φάση, αρκετά ταξί και φορτηγά που χρησιμοποιούν τη μεθανόλη ως καύσιμο. 

«Παρόλο που η προσπάθεια μας μπορεί να αποτύχει, εμείς οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα επιτυχίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με το πρότζεκτ που τρέχει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

geely

Η μεθανόλη, είναι μια οργανική χημική ένωση άνθρακα, οξυγόνου και υδρογόνου που πλέον παράγεται βιομηχανικά από μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο. Η Κίνα ποντάρει πολλά στην αξιοποίηση της, καθώς διαθέτει ως χώρα τεράστια αποθέματα άνθρακα που θα ενισχύσουν -εάν εφαρμοστούν στην πράξη- την ενεργειακή της ανεξαρτησία.  

Η Geely, που θυμίζουμε ότι έχει αποκτήσει τη Volvo και κατέχει και το 9,7% του ομίλου Daimler AG, συνεργάζεται στενά με την C.R.I. (Carbon Recycling International), μια ισλανδική εταιρεία που εξειδικεύεται στη χρήση της μεθανόλης, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα. 

Ο Li Shufu, παραδέχτηκε ότι το πρότζεκτ μπορεί να αποτύχει αλλά σε περίπτωση που τελικά στεφθεί με επιτυχία θα μπορέσουν να προσφέρουν προϊόντα στους καταναλωτές πολύ πιο «καθαρά» από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και εξίσου αποδοτικά. 

Η Geely βέβαια πέραν της μεθανόλης, εργάζεται και στην εξέλιξη του υδρογόνου ως καύσιμη ύλη και φυσικά παράγει βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα, ηλεκτρικά, υβριδικά και plug-in hybrid μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube