Game changer, η νέα γενιά των Plug-in υβριδικών της Τoyota

Game changer, η νέα γενιά των Plug-in υβριδικών της Τoyota

H Τoyota σκοπεύει να λανσάρει δέκα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026 και ετοιμάζει παράλληλα την επόμενη γενιά plug-in υβριδικών που θα προσφέρουν περισσότερα από 200 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Toyota

Η Τoyota αλλάζει πορεία δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, στην ηλεκτρική γκάμα του κατασκευαστή υπάρχει μόνο το bZ4X, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει σύντομα.

Όπως γράψαμε πρόσφατα, η Toyota και η Lexus θα λανσάρουν μέχρι το 2026 δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, θέτοντας ταυτόχρονα ως στόχο από την ίδια χρονιά τις 1,5 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως. Θυμίζουμε ότι το 2022 η Toyota πούλησε μόλις 16.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Toyota

Η σημαντική επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας όμως, δε σημαίνει ότι η ιαπωνική εταιρεία θα σταματήσει να εξελίσσει και να επενδύει στα υβριδικά μοντέλα που την καθιέρωσαν. Το αντίθετο θα λέγαμε, καθώς όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Toyota, Hiroki Nakajima, οι μηχανικοί της ήδη δουλεύουν πάνω στη νέα γενιά plug-in υβριδικών, τα οποία θα προσφέρουν περισσότερα από 200 km ηλεκτρικής αυτονομίας!

Τα νέα plug-in μοντέλα θα προσδιορίζονται ως «πρακτικά EV», ενώ τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά της θα βελτιωθούν περαιτέρω εστιάζοντας στην «υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή».

Toyota

Τέλος, από το 2026, τα ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota θα συνεργάζονται με μπαταρίες νέας γενιάς που θα προσφέρουν διπλάσια αυτονομία σε σχέση με τα σημερινά.

Στόχος του κολοσσού από την Ιαπωνία είναι να μειώσει κατά 33% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της παγκόσμιας γκάμας του μέχρι το 2030, ενώ ευελπιστεί η μείωση να ξεπεράσει το 50% μέχρι το 2050, σε σχέση με τις εκπομπές της γκάμας του 2019. Το 2050, η Toyota θέλει να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube