Γαλλία: Και με το νόμο τέλος οι εσωτερικές πτήσεις

Γαλλία: Και με το νόμο τέλος οι εσωτερικές πτήσεις

Αν μπορείς να πας με τρένο μέσα σε 2,5 ώρες, ξέχνα το αεροπλάνο στη Γαλλία. Τι λέει ο νέος νόμος και ποιες πόλεις επηρεάζει.

Τα τρένα στη Γαλλία είναι και ηλεκτροκίνητα και πολύ γρήγορα. Γιατί λοιπόν να πάρεις το αεροπλάνο για μια διαδρομή στο εσωτερικό της χώρας που μπορείς να την κάνεις με πιο... οικολογικό τρόπο;

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο νομοθέτης και ιδού πώς μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος που απαγορεύει τις εσωτερικές πτήσεις στη Γαλλία, αν η διαδρομή μπορεί να γίνει με τρένο σε λιγότερο από 2,5 ώρες. 

Έτσι λοιπόν πόλεις όπως η Ναντ, η Λιόν και το Μπορντό θα σταματήσουν να έχουν αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι, ωστόσο, τα αεροδρόμιά τους θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν πτήσεις εξωτερικού ή πτήσεις με ανταπόκριση.

Οι αεροπορικές εταιρείας μάλλον δεν είδαν με καλό μάτι αυτόν τον νόμο και σημειώνουν πως η κατάργηση των συγκεκριμένων δρομολογίων ελάχιστα θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. 

Αρχικά, οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις είχαν ζητήσει την κατάργηση των αεροπορικών δρομολογίων για αποστάσεις που καλύπτονται με τρένο σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Όμως το όριο αυτό έπεσε στις 2,5 ώρες μετά από αντιδράσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αεροπορικών εταιρειών όπως η Air France-KLM.

Σχέδια για κατάργηση σύντομων εσωτερικών πτήσεων εξετάζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία, ενώ η Αυστρία έχει καταργήσει το δρομολόγιο Βιέννη-Σάλτσμπουργκ και επέβαλε πρόσθετο τέλος 30 ευρώ για πτήσεις μικρότερες των 350 χιλιομέτρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube