Formula 1: Επιστρέφει στo Μαϊάμι από το 2022 [video]

Formula 1: Επιστρέφει στo Μαϊάμι από το 2022 [video]

Η Formula 1 επιστρέφει στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με το ολοκαίνουργιο Miami Grand Prix να εντάσσεται στο καλεντάρι από το 2022.

Είναι πλέον επίσημο. Η Φλόριντα των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα το Μαϊάμι, επιστρέφουν ξανά στο καλεντάρι της Formula 1 έπειτα από 63 χρόνια απουσίας. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, το Grand Prix θα διεξάγεται σε προσαρμοσμένη πίστα γύρω από το γήπεδο «Hard Rock», που αγωνίζονται οι Miami Dolphins στο NFL.

Παρόλο που η ακριβής ημερομηνία του αγώνα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ο πρόεδρος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε ότι ο πρώτος αγώνας (υπεγράφη 10ετής συμφωνία) θα πραγματοποιηθεί το 2ο τετράμηνο του 2022. 

f1

Η πίστα των 5,41 km διαθέτει 19 στροφές, τρεις ευθείες όπως επίσης και τρεις ζώνες DRS, με τα μονοθέσια να ξεπερνούν σε τελική ταχύτητα τα 320 km/h. Το Hard Rock Stadium όπου θα λάβει χώρα ο αγώνας είναι χώρος πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται φυσικά για αθλητικούς αλλά και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων έξι σούπερ μπολ, δύο τελικούς μπέιζμπολ και αμέτρητες συναυλίες. Το Μαϊάμι, θα είναι η 11η πίστα επί αμερικανικού εδάφους όπου θα τελεστεί κάποιος αγώνας της Formula 1, μετά την Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix και Austin.

Ο αγώνας αναμένεται να προσφέρει σημαντική οικονομική ώθηση και στις τοπικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι, με τη Formula 1 και όλους όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα να δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν στενά με την τοπική κοινότητα προκειμένου άπαντες να εξασφαλίσουν τα μέγιστα οφέλη από το γεμάτο γκλάμουρ, 3ημερο αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube