Ford: Θα διαθέσει στην αγορά το μοτέρ της Mustang Shelby GT500 

Ford: Θα διαθέσει στην αγορά το μοτέρ της Mustang Shelby GT500 

O supercharged V8 της Ford με 771 PS θα είναι το ιδανικό μοτέρ για restromod.

H Ford Performance θα διαθέσει τον κινητήρα της Mustang Shelby GT500 στην αγορά, δίνοντας την ευκαιρία σε βελτιωτές και ενδιαφερόμενους να τον τοποθετήσουν σε δικά τους project.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mustang Shelby GT500: το ισχυρότερο Ford παραγωγής

Ο κινητήρας Predator όπως ονομάζεται, είναι ένας superchaged V8 χωρητικότητας 5,2 λίτρων που αποδίδει 771 PS στις 7.300 rpm και 850 Nm στις 5.000 rpm. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν τον ισχυρότερο κινητήρα παραγωγής στην ιστορία της Ford. Αν διατηρηθούν στον κινητήρα που θα προσφερθεί στο εμπόριο, τότε θα αποτελεί το ιδανικό μοτέρ για muscle car projects. Όσο για τη μετάδοση, το μοτερ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων όμως θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει μετατροπή ώστε να συνδυαστεί με χειροκίνητο.

Αυτή τη στιγμή, η Ford Performance εξελίσσει το control pack του κινητήρα που περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία του, ώστε να γίνει εφικτή η τοποθέτησή σου σε άλλα οχήματα. Εκτός από τον Predator, η Ford διαθέτει ήδη στην αγορά μια γκάμα από V8 κινητήρες όπως ο Godzilla, o Coyote αλλά και τον μικρότερο τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα - εσείς σε τι αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσατε τον V8 των 771 PS;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube