Ford: Συγνώμη για τις ανάρμοστες διαφημίσεις

Ford: Συγνώμη για τις ανάρμοστες διαφημίσεις

Γκάφα ολκής με σεξιστικές διαφημίσεις φέρνει σε δύσκολη θέση τη Ford που τρέχει και ζητά συγνώμη προς όλες τις κατευθύνσεις

Η Ford Motor Co. και ένα τμήμα της WPP, το WPP Plc, ζητούν συγνώμη για τις μη εγκεκριμένες διαφημίσεις του Figo (Fiesta του 2002), που περιλαμβάνουν και τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μεταφέρει τρεις γυναίκες δεμένες το πορτμπαγκάζ.
«Είμαστε βαθιά μετανιωμένοι για το γεγονός», αναφέρει η Ford Ινδίας σε e-mail της. «Τα πόστερ είναι ενάντια στον επαγγελματισμό και στην ευπρέπεια, τόσο για τη Ford όσο και τους συνεργάτες της. Μαζί με τους συνεργάτες μας θα επανεξετάσουμε την έγκριση και την εποπτεία των διαδικασιών για να διασφαλίσουμε ότι κάτι ανάλογο δεν θα ξανασυμβεί.

Ούτε η Ford ούτε ο διαφημιστικός της πράκτορας θέλησαν να σχολιάσουν τις λεπτομέρειες του γεγονότος. Η JWT Ινδίας της WPP δημιούργησε τις καρικατούρες και τις ανάρτησε στο Ads of the World, ένα website για αρχειοθέτηση διαφημίσεων, από το οποίο έχουν ήδη διαγραφεί και δεν χρησιμοποιήθηκαν για διαφημιστικούς λόγους, ανέφερε η εφημερίδα Hindu το Σάββατο 23/5.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube