Ford Performance, παρούσα στο Ράλι Ντακάρ 2025

Ford Performance, παρούσα στο Ράλι Ντακάρ 2025

Η Ford Performance ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Ράλι Ντακάρ 2025, προσφέροντας ταυτόχρονα μία πρώτη γεύση του «όπλου» της για τον εμβληματικό αυτό αγώνα: το Dakar Ford Raptor.

Dakar Ford Raptor

Ταυτόχρονα, η Ford Performance, θέλοντας να ενισχύσει τη δυναμική της συμμετοχής της, ανακοίνωσε και τους δύο από τους τέσσερις οδηγούς του Dakar Ford Raptor: τους Carlos Sainz Sr. και Nani Roma.

Στα πλαίσια μιας σχέσης που σφυρηλατήθηκε στην αρχή της σχεδόν 40χρονης αγωνιστικής τουκαριέρας, o Ισπανός πρωταθλητής Carlos Sainz Sr. επιστρέφει στη Ford με στόχο να κερδίσει με το Dakar Ford Raptor την πέμπτη νίκη του στον πιο απαιτητικό rally-raid αγώνα του πλανήτη.

Carlos Sainz Sr. και Nani Roma θα είναι οι δύο από τους τέσσερις οδηγούς που θα βρεθούνε πίσω από το τιμόνι του Dakar Ford Raptor

Ford Performance Dakar

Με τη σειρά του, ο δύο φορές νικητής του αγώνα, Nani Roma, επεκτείνει τώρα τη συνεργασία του με την Ford και την M-Sport, η οποία ξεκίνησε το 2024. Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με το νέο Ford Raptor έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς η Ford Performance επιδιώκει να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν από τους πιο σκληροτράχηλους και απαιτητικούς αγώνες στον κόσμο.

Με την επικείμενη είσοδό της στο Ράλι Ντακάρ 2025, το Μπλε Οβάλ έρχεται να ενισχύσει όχι μόνο την παρουσία και πίστη της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη δέσμευσή της στους off-road αγώνες μετά τη συμμετοχή της σε αυτούς το 2024 με το Ranger T1+.

Ο Mark Rushbrook, global director, Ford Performance Motorsport, αναφερόμενος στο εγχείρημα δήλωσε: «Στην πρόσφατη ιστορία της Ford το μέγεθος των φιλοδοξιών μας στους off-road αγώνες είναι απαράμιλλο και τίποτα δεν είναι πιο ξεκάθαρο σε αυτές τις φιλοδοξίες από την πρόκληση να φέρουμε το Ford Raptor στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ. Η ανάληψη μιας τέτοιας πρόκλησης απαιτεί τους καλύτερους μηχανικούς, σχεδιαστές, μέλη της ομάδας, πλοηγούς και οδηγούς, και στον Nani Roma και τον Carlos Sainz Sr. έχουμε δύο από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία του Ντακάρ. Στις δοκιμές το Ford Raptor έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές του και το να έχουμε μαζί μας δύο από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχιση της εξέλιξής του».

Με τη σειρά του, ο Carlos Sainz Sr εξέφρασε τη χαρά για την επιστροφή του στην Ford, τονίζοντας πως ανυπομονεί να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Dakar Ford Raptor. Ο έτερος οδηγός της Ford, Nani Roma, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νέο αυτό πρότζεκτ, δίνοντας το σύνθημα για σκληρή δουλειά «μιας και το Ράλι Ντακάρ του 2025 δεν βρίσκεται και τόσο μακριά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube