Ford: Λιγότερα χρονοσμισθωμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Ford: Λιγότερα χρονοσμισθωμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Η Ford σχεδιάζει να αλλάξει την αναλογία πωλούμενων προς μακροχρόνια μισθωμένων αυτοκινήτων για να περιορίσει τις απώλειές της στην Ευρώπη

Η Ford σχεδιάζει να αλλάξει την αναλογία πωλούμενων προς μακροχρόνια μισθωμένων αυτοκινήτων για να περιορίσει τις απώλειές της στην Ευρώπη. 

Η Ford Motor Co. υπολογίζει στα νέα μοντέλα της, όπως το κόμπακτ SUV EcoSport, για να βοηθήσει στον περιορισμό του χαμηλού περιθωρίου κέρδους στις εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομισθώσεων στην Ευρώπη. Η προσδοκία αυτή είναι άμεσα συνυφασμένη με τον γενικότερο περιορισμό των απωλειών στη Γηραιά Ήπειρο -$1,75 δις το 2012 και πρόβλεψη για $2 δις το 2013.
  
Η Ford σχεδιάζει επίσης να μειώσει το μερίδιό της στις παραδόσεις προς τους στόλους μακροχρόνιας χρονομίσθωσης σε λιγότερο από το 13% που είναι ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέχρι το 2015, η Ford σκοπεύει να κατέβει κάτω από αυτό το ποσοστό από το 17% που είναι σήμερα, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg ο Ρούλαντ ντε Βάρντ, επικεφαλής των ευρωπαϊκών πωλήσεων στη Ford ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός κατασκευαστής σχεδιάζει να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο την πώληση προς ιδιώτες και αγοραστές εταιρικών στόλων, οι οποίοι αγοράζουν τα αυτοκίνητα συνήθως σε υψηλότερες τιμές.

Αναμένουμε κάποια βελτίωση τον επόμενο χρόνο όσον αφορά τη βιομηχανική ζήτηση, είπε ο ντε Βαρντ από τα κεντρικά της Ford Motor Europe στην Κολονία. Και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές θα ανέλθουν στα 14 εκατ. αυτοκίνητα από τα 13,5 που προβλέπεται να κλείσει το ίδιο σύνολο αγορών εφέτος.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube