Ford: Καρότσι σούπερ μάρκετ που φρενάρει αυτόματα [video]

Ford: Καρότσι σούπερ μάρκετ που φρενάρει αυτόματα [video]

Το ιδανικό καρότσι για κόντρες στους διαδρόμους.

Η Ford, η οποία έχει συνηθίσει σε περίεργα και χιουμοριστικά πρότζεκτ στα οποία εφαρμόζει τεχνολογία από τα αυτοκίνητά της σε διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας, παρουσίασε ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης.

Σύμφωνα με την Tanith Carey, συγγραφέα βιβλίων σχετικά με την παιδική ψυχολογία: «Οι γονείς συνήθως φοβούνται τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ επειδή προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους ενώ τα παιδιά τους θέλουν απλά να παίξουν. Τα παιδιά λατρεύουν να αντιγράφουν τους ενήλικες και να πειραματίζονται με το συναίσθημα του ότι έχουν τον έλεγχο. Όταν σπρώχνουν το καρότσι του σούπερ μάρκετ, στο μυαλό τους είναι σα να βρίσκονται στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου, με τον μακρύ και φαρδύ διάδρομο να μοιάζει με πίστα αγώνων.»

ford

Η Ford, θέλοντας να βοηθήσει τους γονείς να αποφύγουν αυτό το άγχος, σκέφτηκε μια λύση για να κάνει λιγότερο επικίνδυνες τις κόντρες των παιδιών στα σούπερ μάρκετ. Το "Self-Braking Trolley" εξοπλίζεται με αισθητήρα που σκανάρει τον περιβάλλοντα χώρο. Όταν εντοπίσει ανθρώπους ή άλλα αντικείμενα μπροστά του, το καρότσι φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας τη σύγκρουση. Επιπλέον, το μπλε πλαίσιο και τα λευκά μέρη το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καρότσια παλαιάς τεχνολογίας.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί το έξυπνο καρότσι είναι εμπνευσμένο από το Pre-Collision Assist που εξοπλίζει τα μοντέλα παραγωγής της Ford και συνδυάζει μια κάμερα και ένα ραντάρ για να αναγνωρίσει πεζούς, ποδηλάτες ή άλλα οχήματα, προειδοποιώντας τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση και ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο αυτόματα αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Δυστυχώς, η Ford δεν σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή το "Self Braking Trolley" οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στα συμβατικά καρότσια για τα ψώνια μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube