Ford και Toyota τα «σπάσανε» στην υβριδική συνεργασία

Ford και Toyota τα «σπάσανε» στην υβριδική συνεργασία

Οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές δήλωσαν ότι από εδώ και στο εξής θα εξελίσσουν ανεξάρτητα ο καθένας την υβριδική τεχνολογία του.

Ύστερα από δύο χρόνια «εφαρμόσιμων μελετών», η Toyota και η Ford ανακοίνωσαν ότι δεν θα εξελίξουν υβριδικά συστήματα από κοινού προς χρήση από ελαφρά φορτηγά και SUV, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί. Ως εκ τούτου, οι δύο κατασκευαστές θα συνεχίσουν να μελετούν και να εξελίσσουν ανεξάρτητα ο καθένας την υβριδική τεχνολογία του.

Η ελπιδοφόρα συνεργασία των δύο κατασκευαστών είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2011, αλλά έκτοτε δεν είχαμε δει κάποιο σοβαρό πρωτότυπο ή σπουδή, προϊόν αυτής της συνεργασίας. Το αίτιο για το τέλμα αυτής της συνεργασίας πρέπει να θεωρείται η διαφορετική αντίληψη που έχουν οι δύο εταιρείες για την υβριδική τεχνολογία και o διαφορετικός χρόνος που εκτιμά ο καθένας τους ότι θα αποκτήσουν τα υβριδικά ελαφρά φορτηγά και επαγγελματικά εμπορική υπόσταση. Αυτό το τελευταίο θέτει και ανυπέρβλητα προβλήματα στη συμφωνία φάσης για τη μελέτη και παραγωγή κοινών εξαρτημάτων και συστημάτων.

Πάντως σύμφωνα με την κοινή διπλωματική ανακοίνωσή τους, Toyota και Ford θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τον καθορισμό των προδιαγραφών για την επόμενη γενιά της τηλεματικής και να αναζητούν και… άλλους τομείς συνεργασίας. Κοινώς, στρίβειν διά του αρραβώνος...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube