Ford Focus ST: Αυτόματο εναντίον χειροκίνητου στην ευθεία [video]

Ford Focus ST: Αυτόματο εναντίον χειροκίνητου στην ευθεία [video]

Ποια είναι η ταχύτερη έκδοση του Focus ST;

Το αυστραλέζικο CarExpert αποφάσισε να συγκρίνει τις δύο διαφορετικές εκδόσεις του Ford Focus ST για να διαπιστώσει ποιο είναι ταχύτερο όσον αφορά την επιτάχυνση.

Να θυμίσουμε πως η τέταρτη γενιά Focus ST φορά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων με απόδοση 280 PS και 420 Nm. H Ford ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,0" με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και 5,7" με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Focus ST [video]

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του CarExpert, το αυτόματο Focus ST με επιλεγμένο το Race Μode και απενεργοποιημένο το ESC, κατάφερε να κάνει 0-100 km/h σε 5,8" ξεπερνώντας τον επίσημο χρόνο που ανακοινώνει η εταιρεία.

Από την άλλη μεριά, ο καλύτερος χρόνος που σημείωσε το χειροκίνητο Focus ST ήταν 0-100 km/h σε 6,4" - και πάλι με επιλεγμένο το Race Mode και απενεργοποιημένο το ESC, χωρίς τη χρήση Launch Conrtol. Παρόλα αυτά είναι εμφανές πως το hot hatch θα ήταν ταχύτερο αν δεν απαιτούσε αλλαγή σε 3η ταχύτητα λίγο πριν φτάσει τα 100 km/h.

Στο παραδοσιακό 1/4 του μιλίου (402 m), το αυτόματο ST επικράτησε με μικρή διαφορά, γράφοντας 14,5" (ταχύτητα εξόδου 162,2 km/h) έναντι 14,7" (ταχύτητα εξόδου 161,8 km/h) του χειροκίνητου ST.

Για αναλυτικές μετρήσεις μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο πραγματοποιούν μεταξύ άλλων και σύγκριση μεταξύ του ήχου της εξάτμισης των δύο Focus ST - κι όμως είναι διαφορετικός!

[Πηγή: CarExpert.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube