Ford: Επενδύει άμεσα $11,4 δισ. στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας 11.000 νέες θέσεις εργασίας [videos]

Ford: Επενδύει άμεσα $11,4 δισ. στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας 11.000 νέες θέσεις εργασίας [videos]

Η Ford ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση της στα 118 χρόνια ιστορίας της και αφορά φυσικά τον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που η Ford ανακοίνωνε το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της πλάνο. Ένα πλάνο που προβλέπει επενδύσεις της τάξεως των 30 δισ. δολαρίων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης σε ορίζοντα 10ετίας. Πλέον, το πρώτο κομμάτι αυτού του στρατηγικού σχεδίου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Χτες σε επίσημη ανακοίνωση της η Ford, έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει τη «Blue Oval City».

Ο αμερικανικός κολοσσός θα δημιουργήσει ουσιαστικά τέσσερα νέα εργοστάσια για την κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη φίρμα SK Innovation. Η επένδυση αυτή θα αγγίξει τα 11,4 δις δολάρια και θα δημιουργήσει μεταξύ άλλων και περισσότερες από 11.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα έως το 2025. 

ford

Οι νέες αυτές μονάδες θα «στηθούν» στις πολιτείες Κεντάκι και Τενεσί. Τα πρώτα 5,6 δις δολάρια του «Mega Campus» θα πέσουν στο Τενεσί σε ένα συγκρότημα εργοστασίων και θεματικών πάρκων που ξεπερνά τα 3.600 στρέμματα. Εκεί, θα συναρμολογούνται τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας, θα παράγονται μπαταρίες και θα μπορεί το κοινό να περιηγηθεί στα θεματικά πάρκα που θα κατασκευαστούν εντός της έκτασης.

Η μονάδα στο Τενεσί θα απασχολεί περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους και θα χρησιμεύσει ως «μια κυψέλη τεχνολογικής καινοτομίας». Σε αυτή τη γραμμή παραγωγής θα πατήσει και η επόμενη γενιά της ηλεκτρικής σειράς «F» της Ford. Στόχος του εργοστασίου είναι να καταστεί κλιματικά ουδέτερο έως την έναρξη της παραγωγής του το 2025. 

Το δεύτερο τεράστιο πρότζεκτ στο Κεντάκι θα φέρει την ονομασία «BlueOvalSK Battery Park». Θα απορροφήσει τα υπόλοιπα 5,8 δισ. του επενδυτικού πακέτου, θα εκτείνεται σε μία έκταση 1.500 στρεμμάτων και θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Θα διαθέτει δυο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών ετήσιας απόδοσης 86 GWh και θα συναρμολογεί επίσης πέρα από τα μοντέλα της Ford και αυτά της Lincoln.

ford

«Αυτή είναι η στιγμή μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυσή που έχουμε κάνει ποτέ στα 118 χρόνια ιστορίας μας. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Αμερική», δήλωσε ο Jim Farley, CEO της Ford για να συμπληρώσει: «Θέλουμε να κατασκευάσουμε ηλεκτρικά οχήματα για τους πολλούς και όχι τους λίγους. Θα δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τις αμερικανικές οικογένειες» τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του. 

Η Ford, θα επενδύσει στα εν λόγω πρότζεκτ 7 δισ. δολάρια με την SK να καλύπτει το υπόλοιπο ποσό των 4,4 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube