Ford: Εντός στόχων η Mustang Mach-E

Ford: Εντός στόχων η Mustang Mach-E

Αύξηση πωλήσεων στα ηλεκτρικά της μοντέλα πέτυχε η Ford, κάτι που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει η Mustang Mach-E.

Μπορεί αρχικά να ξένισε αρκετούς η επιλογή της Ford να λανσάρει την ηλεκτρική Mustang Mach-E, αυτό όμως, όπως φαίνεται τώρα, ήταν μια κίνηση που απέδωσε.

Μόνο τον περασμένο Οκτώβριο παραδόθηκαν 6.261 Mach-E, που αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 120% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Με τη σειρά του αυτό το γεγονός στηρίχθηκε στην μεγάλη παραγωγή της, με 150.000 αυτοκίνητα να έχουν περάσει από τις γραμμές συναρμολόγησής της έως και σήμερα.

Mustang Mach-E assembly mexico

Η παραγωγή της Mach-E θυμίζουμε πως ξεκίνησε το 2020 με το μοντέλο να είναι αρχικά διαθέσιμο σε 22 χώρες. Το 2023 όμως οι χώρες στις οποίες θα διατίθεται θα ανέλθουν συνολικά σε 37.

Μερικές από τις νεότερες προσθήκες της είναι η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία και η Αργεντινή, χώρες οι οποίες αποτελούν στρατηγικής σημασίας αγορά για τη Ford ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την επίτευξη αύξησης της ετήσιας παραγωγής 600.000 μονάδων μέχρι το τέλος του 2023.

Σε τρία χρόνια από τώρα, το 2026, η Ford στοχεύει στην κατασκευή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για κάθε χρόνο. Θεμέλιος λίθος για τη βιωσιμότητα αυτού του πλάνου είναι και η μονάδα Cuautitlán στο Μεξικό, από την οποία άλλωστε βγήκε η 150.000η Mustang Mach-E.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube