Ford Autonomous Vehicles: Θυγατρική του Μπλε Οβάλ για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Ford Autonomous Vehicles: Θυγατρική του Μπλε Οβάλ για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Η Ford ανακοίνωσε κι επίσημα τη δημιουργία της θυγατρικής Autonomous Vehicles που θα εξειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση. Αποτελεί δε μέρος του νέου στρατηγικού πλάνου του εταιρείας.

Η Ford είναι ένας από τους κατασκευαστές που θέλουν να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στο αυτόνομο αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει ήδη ένα κέντρο δοκιμών αποκλειστικά ασχολούμενο με τη αυτόνομη οδήγηση στις ΗΠΑ.

Ανεξάρτητα από το αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κοινό δεν φαίνεται πραγματικά ενθουσιασμένο με αυτή την τεχνολογία, η αμερικανική φίρμα μόλις ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια θυγατρική που θα την ανήκει εξ ολοκλήρου και της οποίας η μοναδική δραστηριότητα θα είναι το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό: Ford Autonomous Vehicles.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: Ώρα για δύσκολες αποφάσεις

Μια θυγατρική που θα απαιτήσει επένδυση ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια, προκειμένου το Μπλε Οβάλ να αποκτήσει ένα πρώτο στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων μέχρι το 2021.
 

H Ford είχε αποκαλύψει το πρώτο αυτόνομο όχημά της τον Δεκέμβριο του 2013, ένα Fusion με την κωδική ονομασία Automated Fusion Hybrid Research Vehicle.
H Ford είχε αποκαλύψει το πρώτο αυτόνομο όχημά της τον Δεκέμβριο του 2013, ένα Fusion με την κωδική  ονομασία Automated Fusion Hybrid Research Vehicle.

Προς το παρόν, οι περισσότεροι κατασκευαστές που μπαίνουν στο «δρόμο» της αυτονομίας φαίνεται να είναι περισσότερο ή λιγότερο επιφυλακτικοί. Έτσι ανακοινώνουν πρότζεκτ για εμπορικούς στόλους ή πρότζεκτ για εμπορικούς στόλους ή για car-sharing πρώτα και κύρια, πριν μιλήσουν για ένα αυτόνομο αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: Ριζική αναδιάρθρωση από τον Jim Hackett

Ένας τρόπος μετακίνησης που δεν αναμένεται να λάβει διαστάσεις πριν από μια γεμάτη δεκαετία. Ειδικά, δεδομένου, ότι οι υποδομές (αυτόνομα αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με το περιβάλλον τους) βρίσκονται ακόμα μακριά από το στάδιο της ευρείας εφαρμογής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Ford δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα σε μια πόλη… φάντασμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Πόλη του Αύριο, κατά τη Ford [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube