FIAT: «Υποχρεώνει» τα plug-in hybrid να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη!

FIAT: «Υποχρεώνει» τα plug-in hybrid να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη!

Τα plug-in hybrid γίνονται τόσο έξυπνα που θα μπορούν να αναγνωρίζουν αν βρίσκονται στην πόλη και, εάν είναι απαραίτητο, να γυρίζουν αυτόματα σε ηλεκτρική λειτουργία. Αυτό είναι το περιεχόμενο του πρότζεκτ της FIAT για τα δικά της μοντέλα.

FIAT Turin Geofencing Lab

Ορισμένες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις σκέφτονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία θερμικών οχημάτων τα επόμενα χρόνια... αλλά τι γίνεται με τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά; Το όλο πρόβλημα με αυτό το σύστημα κίνησης περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται σε ηλεκτρική λειτουργία όταν κiνούνται στην πόλη.

Ο όμιλος FIAT εργάζεται πάνω σε μια νέα λύση στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Turin Geofencing Lab». Το όνομα δίνει ήδη τις ενδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής: Η γεωγραφική θέση του οχήματος. Μια παρακολούθηση που μπορεί να μη βρίσκει κάποιους σύμφωνους, αλλά ένα αυτοκίνητο plug-in hybrid θα πρέπει να αναγνωρίζει πού πρέπει να του επιβάλλεται και πού όχι η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Η FIAT συνεργάζεται από κοινού με τις τοπικές αρχές για να αποκτήσει πρόσβαση σε υποδομές μεταφορών. Όλος αυτός ο μικρόκοσμος συνδεσιμότητας και αισθητήρων επιτρέπει στη συνέχεια στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει πότε εισέρχεται σε ζώνη περιορισμού κυκλοφορίας και έτσι να ενεργοποιεί την ηλεκτρική ρύθμιση.

Αυτό το σύστημα έχει έναν στόχο: Να επιτρέπει στους οδηγούς των επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων να μπορούν να εισέρχονται σε περιοχές που είναι δεσμευμένες μόνο για EV και επίσης να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης. Το σύστημα θα αναπτυχθεί πρώτα στην Ιταλία, πριν ενσωματωθεί σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube