Fiat: Ψάχνει Κινέζο συνεταίρο για να φτιάχνει Jeep

Fiat: Ψάχνει Κινέζο συνεταίρο για να φτιάχνει Jeep

Η Fiat χρειάζεται μια δυνατή παρουσία της Jeep στην κινεζική αγορά για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει για πωλήσεις 300.000 αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2014

Η Fiat χρειάζεται μια δυνατή παρουσία της Jeep στην κινεζική αγορά για να πετύχει το στόχο που έχει θέσει για πωλήσεις 300.000 αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2014.

Η Fiat μπορεί να συνεργαστεί και με άλλον Κινέζο συνεργάτη για την κατασκευή Jeep, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλό της, Σέρτζιο Μαρκιόνε. «Στην Κίνα έχουμε ήδη ένα καλό συνεργάτη και έχουμε τη δυνατότητα για ένα δεύτερο που θα ασχοληθεί με την εξέλιξη των Jeep», είπε ο Μαρκιόνε. Εδώ και λίγο καιρό, η Fiat έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με την Guangzhou Automobile Group (GAC), εταιρεία που συνεργάζεται επίσης με την Toyota και τη Honda.

H Chrysler θέλει να κατασκευάσει πάνω 100.000 νέα Jeep στην Κίνα, σε μια κίνηση-κλειδί για να πετύχει η Fiat το στόχο των 300.000 πωλήσεων στην κινεζική αγορά, από τον επόμενο κιόλας χρόνο, υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters. Ο Μαρκιόνε δήλωσε στο Reuters ότι η Chrysler δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε συζητήσεις με υποψήφιο συνεργάτη για την Jeep, αλλά συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος».

Ένας κατασκευαστής από το εξωτερικό μπορεί να συνεργαστεί με μέχρι δύο κινεζικές εταιρείες, αλλά όχι με περισσότερες. Η διαδικασία αποδοχής είναι μακρά και με βυζαντινές δολοπλοκίες και πάντως κάθε άλλο παρά με εξασφαλισμένη έκβαση, αν πάρουμε για παράδειγμα το τι συνέβη με τη Saab, τη Subaru ή τη Hummer. Αν ο Μαρκιόνε θέλει να κατασκευάσει 100.000 Jeep στην Κίνα μέχρι τον επόμενο χρόνο, τότε μάλλον είναι αργά για να αρχίσει να ψάχνει για συνεργάτες και αν θα το έκανε θα έπρεπε να καθυστερήσει ένα πολλά υποσχόμενο επαναλανσάρισμα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ήδη καθυστερημένο.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube