Fiat: Πλήρης εξαγορά της Chrysler;

Fiat: Πλήρης εξαγορά της Chrysler;

H Fiat στοχεύει στην εξαγορά του 100% της Chrysler μέσα στους επόμενους 12 μήνες, από το 58,5% που κατέχει σήμερα.

Το μόνο που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της Fiat για την πλήρη εξαγορά της Chrysler είναι το μερίδιο του 41,5% που κατέχει το τραστ λαϊκής βάσης United Auto Workers, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε προσπαθεί αυτή τη στιγμή να βρει τα κεφάλαια για την πλήρη εξαγορά της. Το Bloomberg αναφέρει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μόλις 12 μήνες και η εκτίμηση του Goldman Sachs Group Inc είναι ότι το εναπομείναν μερίδιο θα στοιχίσει στη Fiat SpA γύρω στα €2,23 δισ.

Με στόχο την ολοκλήρωση του deal μέχρι το 2014, ο Μαρκιόνε λέγεται ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με διάφορες τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν μέρος του κόστους. Σύμφωνα με την έκθεση, οι τράπεζες έχουν αναφερθεί στην ανάγκη για έναν πιο ισχυρό ισολογισμό, με καλύτερο έλεγχο του χρέους και απόθεμα μετρητών.
Δύο θέματα που δεν βρίσκονται μέχρι στιγμής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, είναι η έκδοση νέων μετοχών με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή η πώληση μέρους των μετοχών της Ferrari.

Να θυμίσουμε ότι ο γάμος Fiat και Chrysler ξεκίνησε με την εξαγορά του 20% της αμερικανικής εταιρείας από το Τορίνο τον Ιούνιο του 2009, που στη συνέχεια αυξήθηκε στο 58,5% τον Ιανουάριο του 2012.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube