Fiat: Μεταναστεύουμε στις ΗΠΑ

Fiat: Μεταναστεύουμε στις ΗΠΑ

Η Fiat SpA, ο μεγαλύτερος Ιταλός κατασκευαστής, είναι πιθανό να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο του Μιλάνου, επιλέγοντας ως κύριο χρηματιστήριο αυτό της Νέας Υόρκη, ύστερα από τη σχεδιαζόμενη πλήρη εξαγορά του Chrysler Group LLC.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Fiat γκρουπ, Σέρτζιο Μαρκιόνε, αξιολογεί τη μεταφορά της τορινέζικης εταιρείας από το χρηματιστήριο του Μιλάνου στις ΗΠΑ, απ’ όπου και προέρχονται τα μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη, αναφέρουν τέσσερις πηγές μέσα από τη Fiat που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συζητήσεις γίνονται ακόμη σε ιδιωτικό επίπεδο. Από την άλλη, ένα επίσημος εκπρόσωπος της Fiat, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές αυτές.
      
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Fiat εν τω μεταξύ, που εμπλέκεται στη λειτουργία της ιταλικής εταιρείας και της Chrysler, προγραμματίζει να συνενώσει τους δύο κατασκευαστές, δημιουργώντας ένα μεγάλο αυτοκινητικό γκρουπ, ανταγωνιστικό της General Motors Co. και της Volkswagen AG. Και για να γίνει αυτό, η Fiat σκοπεύει να εξαγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Chrysler, ύστερα από το 58,5% και το μάνατζμεντ που κατέχει από 2009, οπότε και διεσώθη από τη χρεωκοπία.

Η Fiat μπορεί να παραμείνει στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ως δευτερογενούς αγοράς, είπε μια άλλη πηγή. Καθώς δεν έχει ακόμη παρθεί καμία τελική απόφαση και εξετάζονται και άλλες πιθανότητες, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει μεγάλο πολιτικό συμβολισμό για την υπερχρεωμένη Ιταλία που αγωνίζεται να αναδυθεί από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube