Fiat Chrysler Automobiles: Ετοιμάζει 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά;

Fiat Chrysler Automobiles: Ετοιμάζει 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά;

Το γκρουπ FCA ετοιμάζει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληρτοφορίες 6κύλινδρο κινητήρα σε σειρά. Μοτέρ που θα διατίθεται σε πολλές εκδοχές ισχύος, αντικαθιστώντας τελικά τον V6 Pentastar.

Οι συνάδελφοί μας στο αμερικανικό σάιτ Allpar, ειδικό στα Dodge, Jeep και Chrysler, αναφέρουν ότι ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο 6κύλινδρο μπλοκ σε σειρά. Ένας κινητήρας που φημολογείται ότι προετοιμάζεται για τη συνταξιοδότηση του Pentastar V6.

Αυτή η αλλαγή πορείας έχει ως στόχο να αναπτύξει έναν πιο κόμπακτ κινητήρα, πιο οικονομικό και πιο ευέλικτο στη χρήση από τον Pentastar V6. Παράλληλα, θα απλοποιήσει την παραγωγή σε συνάρτηση με τα κλασικά 4κύλινδρα μοτέρ του γκρουπ. Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η χωρητικότητα του κινητήρα θα φτάσει μάξιμουμ μέχρι τα τρία λίτρα, ενώ χρήση θα κάνουν όλες οι φίρμες της FCA, περιλαμβανομένης της Meserati, και η Ferrari. Οπότε, αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους, έχουμε να κάνουμε με μια μηχανολογική αρχιτεκτονική παρόμοια με αυτή που συναντούμε στις Mercedes-Benz και BMW. 

Τα μοντέλα που διατίθενται από τον όμιλο στην Αμερική θα επωφεληθούν επίσης από αυτόν το νέο 6κύλινδρο, με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, μέσω της Jeep ή των εκδόσεων SRT. Οι φήμες δεν προσδιορίζουν χρονικά πότε το νέο μοτέρ θα κάνει την εμφάνισή του σε κάποιο μοντέλο της FCA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube