Fiat: Βρήκε τα $10 δις χρηματοδότησης για την πλήρη εξαγορά της Chrysler

Fiat: Βρήκε τα $10 δις χρηματοδότησης για την πλήρη εξαγορά της Chrysler

Η Fiat που συνεχίζει να διαπραγματεύεται για την εξεύρεση $10 δις από ομάδα τραπεζών, προκειμένου να εξαγοράσει το εναπομείναν ποσοστό του Chrysler Group LLC, βρήκε τα κεφάλαια που απαιτούνταν, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η ομάδα τραπεζών, στην οποία περιλαμβάνονται η Bank of America Corp., η Goldman Sachs Group Inc. και η ΒNP Paribas SA, συζητά για να δανειοδοτήσει τη Fiat προκειμένου να εξαγοράσει το 41,5% του Chrysler Group LLC που αυτή τη στιγμή ανήκει στο United Auto Workers (ταμείο υγείας των συνταξιούχων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας), είπαν οι ίδιες πηγές που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συζητήσεις γίνονται σε ιδιωτικό επίπεδο. Εν τω μεταξύ και άλλες τράπεζες είναι υποψήφιες αυτή τη στιγμή για να αναλάβουν μέρος της παραπάνω χρηματοδότησης, αλλά δεν κατονομάστηκαν από τις μέχρι στιγμής ανώνυμες πηγές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, έχει αποδυθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια να ενώσει τους δύο εθνικούς κατασκευαστές σε μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω της πλήρους εξαγοράς του Chrysler Group LLC. Ένα κολοσσό που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τις Toyota, General Motors και Volkswagen. O πλήρης συνδυασμός των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ένα γκρουπ με τους μαζικούς κατασκευαστές Fiat, Chrysler, Jeep και Dodge, με αιχμή του δόρατος για την προβολή της εικόνας τους τις ελιτιστικές Maserati και Ferrari.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube