Fiat 500: Φρένο στη διεύρυνση της γκάμας του

Fiat 500: Φρένο στη διεύρυνση της γκάμας του

Το τελευταίο μοντέλο του 500 θα είναι το 500Χ και στη συνέχεια η Fiατ θα στραφεί στη διεύρυνση της γκάμας του Panda

Υπάρχει ένα όριο στα μοντέλα που μπορούν να φορέσουν το σήμα του 500 «χωρίς να διακινδυνεύσεις την αξία και τα γονίδιά» του βασικού μοντέλου. Αυτά είπε το μεγαλοστέλεχος της Fiat, Τζιανλούκα Ιτάλια, που δρομολογεί το Panda σε ανάλογη διεύρυνση της γκάμας του με αυτής του 500. Απαντώντας δε στην παρατήρηση ότι η Fiat διακινδυνεύει να χάσει μέρος από τη γοητεία του ονόματος 500, ακολουθώντας την γκάμα του Mini κατά πόδας, ο Ιτάλια είπε: «Μιλάμε για ένα-δύο μοντέλα που έλκουν την καταγωγή τους από το αρχικό 500 και όχι για πολλά. Το Mini είναι μάρκα. Το 500 όχι. Η Fiat είναι η μάρκα, πράγμα που δεν χρειάζεται να κάνει το 500. Υπάρχει ένα όριο».

Η Fiat πρόσθεσε πρόσφατα το 500L στην γκάμα του 500, ένα 5θέσιο στιλάτο MPV. Μια 7θέσια XL έκδοση θα ντεμπουτάρει τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Ιτάλια επιβεβαίωσε την έλευση ενός μικρού SUV, του 500Χ, μέσα στο 2014. Και συμπλήρωσε ότι το 500Χ θα μπορούσε να είναι η κερκόπορτα για τα μικρομεσαία (C-segment), αντικαθιστώντας το Bravo. Ο Ιτάλια λέει ότι πέραν του 500Χ δεν θα υπάρξουν άλλες πρόσθετες εκδόσεις στην γκάμα του 500, αποκλείοντας ρητά κουπέ και ρόουντστερ μοντέλα.

Panda vs Punto
Αυτό αφήνει χώρο στη διεύρυνση της γκάμας του Panda, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για αντικατάσταση του Punto. Στο σημείο αυτό, ο Ιτάλια παρατηρεί ότι υπάρχουν «όλων των ειδών οι πιθανότητες» για το πώς το Panda θα μπορούσε εμπλακεί και πόσο θα μπορούσε να μεγαλώσει το υφιστάμενο μοντέλο για να γίνει ο φυσικός αντικαταστάτης του Punto.
«Ό,τι και να κάνουμε με το Panda, αυτό θα παραμείνει λειτουργικό και προσιτό οικονομικά», λέει ο Ιτάλια.

Η Fiat έχει αναθαρρήσει από την επιτυχία και την αποδοχή του Panda, ειδικά στις εκδόσεις Trekking και 4x4. Η επιτυχία αυτή φέρνει και μια έκδοση που θα αντικαταστήσει το παλιό Panda 100 HP, που δεν ήταν προγραμματισμένη, οσονούπω στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube