Ferrari: Παρατείνεται έως τις 3 Μαΐου το κλείσιμο των εργοστασίων της

Ferrari: Παρατείνεται έως τις 3 Μαΐου το κλείσιμο των εργοστασίων της

Η εταιρεία είχε εκπονήσει πρόγραμμα επαναλειτουργίας αλλά η κυβέρνηση στη Ρώμη είχε άλλη άποψη. 

Την περασμένη εβδομάδα η Ferrari είχε πει ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει τα εργοστάσιά της με ένα αυξημένο πρόγραμμα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε προηγουμένως να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της ιταλικής κυβέρνησης. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να συνεχίσει τα μέτρα περιορισμού ως τις 3 Μαΐου και ως εκ τούτου το πρόγραμμα «Βack on Track» της Ferrari δεν θα εφαρμοστεί. 

Έτσι, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει πως η αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων της σε Modena και Maranello θα συνεχιστεί έως και τις 3 Μαΐου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους της, ακόμη και γι’ αυτούς που η λύση της τηλεργασίας δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί. 

Το πρόγραμμα «Βack on Track» που είχε εκπονήσει Ferrari, προέβλεπε πέρα από τα αυξημένα μέτρα προστασίας και δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για τον κορονοϊό, καθώς και για τους προμηθευτές που εργάζονται στα εργοστάσιά της. 

Παράλληλα θα υπήρχε και μια εφαρμογή μέσω smartphone μέσω της οποίας ο κάθε εργαζόμενος θα μπορούσε να λαμβάνει υπηρεσίες και συμβουλές ιατρικής φύσεως αν τυχόν παρουσίαζε συμπτώματα ύποπτα που παραπέμπουν σε προσβολή από κορονοϊό. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube