Ferrari: Ο «Ibra» συναντά τους Leclerc και Sainz στο Fiorano [video]

Ferrari: Ο «Ibra» συναντά τους Leclerc και Sainz στο Fiorano [video]

Eπίσκεψη στην πίστα δοκιμών του Fiorano δέχθηκαν οι νικητές του Grand Prix του Μπαχρέιν, Leclerc και Sainz από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και λάτρη της ταχύτητας, Zlatan Ibrahimovic.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο συνδέετε με τους αγώνες αυτοκινήτου αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μέσα σε αυτό εμπεριέχεται και ο Zlatan Ibrahimovic.

O επιθετικός της Milan δεν έχασε την ευκαιρία λοιπόν και βρέθηκε στο Fiorano στην πίστα δοκιμών της Ferrari, εκεί όπου τον περίμενε το αγωνιστικό δίδυμο της Formula 1 της Scuderia Ferrari και η εντυπωσιακή Ferrari 296 GTB.

Zlatan Fiorano with Leclerc

Όπως είναι λογικό το κλίμα μεταξύ Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr. και του Ibra ήταν φιλικό, με τον Σουηδό ποδοσφαιριστή να επισκέπτεται αρχικά τις εγκαταστάσεις της Ιταλικής εταιρείας και να αποδέχεται φυσικά την πρόσκληση για συνοδήγηση με την 296 GTB.

Αρχικά ο Ibra φόρεσε το κράνος του και έκατσε στο δεξί μπάκετ της 296 GTB με οδηγό τον Carlos Sainz, όμως αργότερα ο ψηλός στράικερ πέρασε στη θέση του οδηγού και πήρε μια γεύση από τις δυνατότητες του νέου σούπερκαρ της Ferrari. 

Zlatan helmet

Η 296 GTB να θυμίσουμε πως παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και αποτελεί το δεύτερο μετά την LaFerrari μοντέλο της Ιταλική φίρμας με υβριδικό σύστημα κίνησης. H oνομασία της προέρχεται βεβαίως από τη χωρητικότητα του κινητήρα της (2,9 λίτρα) και τον αριθμό των κυλίνδρων του (6). Το μοτέρ βενζίνης  αποδίδει 663 PS, με ειδική ισχύ 218 ίππων/ λίτρο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 166 PS και χάρη στο συσσωρευτή των 7,45 kWh μπορεί να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά την 296 GTB για 25 km. Η συνολική απόδοση της Plug-In Hybrid 296 GTB ανέρχεται στους 830 ίππους και 710 Nm ροπής.

Οι άνθρωποι της Ferrari υποστηρίζουν ότι δανείζεται τεχνολογία από τη μεγαλύτερη SF90 Stradale, ενώ τα νέα τούρμπο της ΙΗΙ που φέρει μπορούν να περιστρέφονται στις 180.000 rpm.

Zlatan Fioran with Sainz

Τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 2,9 sec, όσο απαιτεί και η -μεγαλύτερη κατά δύο κυλίνδρους- F8 Tributo. Τα 0-200 πάλι έρχονται στα 7,3 sec, μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα! Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 330 km/h. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, του ίδιου που συναντάμε και στις SF90 Stradale, Roma, και Portofino M. 

Το συνολικό βάρος, με το προαιρετικό πακέτο Assetto Fiorano, αγγίζει μόλις τα 1.470 kg. Εδώ μιλάμε για περισσότερα μέρη από ανθρακόνημα, πίσω παρμπρίζ από Lexan και ελαστικά Michelin Sport Cup 2.

Χάρη σε αυτά οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας ισχυρίζονται πως το νέο τους μοντέλο μπορεί να γυρίζει στην πίστα του Fiorano σε μόλις ένα λεπτό και 21 sec. Προφανώς αυτό πήγε να εξακριβώσει και ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου Zlatan Ibrahimovic…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube