Ferrari: Νέο οργανόγραμμα και στο βάθος... ηλεκτροκίνηση

Ferrari: Νέο οργανόγραμμα και στο βάθος... ηλεκτροκίνηση

Πώς διαμορφώνεται η νέα οργανωτική δομή στη Ferrari και ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον; 

Η Ferrari προχώρησε σε νέα οργανωτική δομή με στόχο -όπως ανακοίνωσε - να προωθήσει την καινοτομία, να εμπλουτίσει τα προϊόντα της, αλλά και να πετύχει το στόχο να γίνει μια εταιρεία ουδέτερη στον άνθρακα έως το 2030. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, του Benedetto Vigna, ο οποίος τόνισε πως στη Ferrari στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία με τον δικό μας μοναδικό τρόπο και να αδράξουμε τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στο άμεσο μέλλον σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον.

Με βάση το νέο οργανόγραμμα ο Gianmaria Fulgenzi, αναλαμβάνει Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων (Chief Product Development Officer), ενώ ο Ernesto Lasalandra παίρνει υπό την ευθύνη του τον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης, με αναπληρωτή τον Philippe Krief.

Με την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την Microsoft,η Silvia Gabrielli, που βρέθηκε στη Ferrari το 2019, αναλαμβάνει υπεύθυνη του φιλόδοξου σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, με τον Davide Abate να είναι πλέον ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις τεχνολογίες και τις υποδομές.  

Τέλος υπεύθυνος για την ποιότητα των προϊόντων αναλαμβάνει ο Angelo Pesci με τη θέση του Chief Manufacturing Officer να πηγαίνει στον Andrea Antichi.

Όλα οι παραπάνω αλλαγές, έρχονται να μας υπενθυμίσουν όσα είχε πει ο John Elkann, όταν ανακοίνωνε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Benedetto Vigna θα είναι ο νέος CEO της Ferrari. «Η βαθιά του γνώση των τεχνολογιών που οδηγούν μεγάλο μέρος των αλλαγών στη βιομηχανία μας, η αποδεδειγμένη ικανότητά του να καινοτομεί, η επιχειρηματική του προσέγγιση και η ηγετική του ικανότητα θα ενισχύσουν περαιτέρω τη Ferrari γράφοντας νέα κεφάλαια στην ανεπανάληπτη ιστορία του πάθους και των επιτευγμάτων μας στη συναρπαστική εποχή που βρίσκεται μπροστά μας», είχε δηλώσει ο John Elkann.

Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη όλα αυτά να υλοποιούνται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube