Ferrari: Mέχρι το 2022 θα έχουμε 15 νέα μοντέλα

Ferrari: Mέχρι το 2022 θα έχουμε 15 νέα μοντέλα

Το 60% θα είναι υβριδικά – Purosangue είναι το όνομα του SUV από το Maranello που θα παρουσιαστεί και αυτό το 2022.

Η Ferrari σχεδιάζει να βάλει στην παραγωγή 15 νέα μοντέλα έως το 2022, όπως ανακοίνωσε στο Maranello στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των μετόχων της εταιρείας, ο νέος πρόεδρος της, Louis Camilleri.

Μάλιστα, όπως είπε, το 60% εξ’ αυτών θα είναι υβριδικά, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εναρμονιστεί στις νέες νόρμες για τις εκπομπές ρύπων.  
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά μεγέθη, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας ήταν πιο συγκρατημένος από τον εκλιπόντα Sergio Marchionne μετατοπίζοντας τον στόχο για κέρδη 1,8-2,0 δις ευρώ για το 2022. Να θυμίζουμε ότι στο πενταετές που είχε εξαγγείλει ο Marchionne λίγο πριν τον θάνατό του είχε τοποθετήσει τον στόχο για κέρδη 2 δις ευρώ πολύ νωρίτερα.  

Ο Camilleri μάλιστα δήλωσε πως ο στόχος που βάζει είναι δύσκολος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εφικτός.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μετοχές της Ferrari υποχώρησαν τον Αύγουστο πολύ πιο κάτω από το 8%, όταν ο Camilleri είχε χαρακτηρίσει ως «φιλόδοξους» τους στόχους που είχε βάλει ο Marchionne.

Σε ό,τι αφορά στα 15 νέα μοντέλα, το σχέδιο προβλέπει μια συνολική επένδυση 3,6 δις ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος της να απορροφάται από την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας. Ανάμεσα στα σχέδια της εταιρείας είναι και ένας νέος εξακύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V, που θα προστεθεί στη γκάμα των ήδη υπαρχόντων κινητήρων της και ο οποίος θα συνδυάζεται με τα ηλεκτρικά μοτέρ.  

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το λεγόμενα του προέδρου, τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα «χωριστούν» σε τέσσερις κατηγορίες, Sport, GT, Special Series και Hypercar (Icona), με την κατηγορία GT να είναι αυτή που στοχεύει στην προσέλκυση νέων πελατών.
Την ίδια στιγμή η Ferrari δείχνει να μην συζητά ανάπτυξη της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης, ενώ το σχέδιο για ένα SUV με τα σήματα του Maranello πηγαίνει τουλάχιστον δύο χρόνια πίσω, αφού σύμφωνα με τον Camilleri «θέλουμε να είναι τέλειο».
Ο Marchionne είχε προσδιορίσει το λανσάρισμα του SUV για το 2020, όμως ο νέος πρόεδρος τοποθετεί το λανσάρισμα το 2022, τονίζοντας πως γι΄αυτόν ο συνδυασμός του όρου SUV με το όνομα Ferrari δεν είναι κάτι που του ακούγεται καλά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Camilleri ανακοίνωσε και το όνομα του αυτοκινήτου που θα είναι Purosangue (καθαρόαιμο), τονίζοντας ότι η εταιρεία ελπίζει ότι το λανσάρισμά του θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις της, ειδικά στην αγορά της Κίνας. Να σημειώσουμε ότι για το 2018 η Ferrari έχει προγραμματίσει συνολικά 9.000 παραδόσεις οχημάτων.

Καταλήγοντας ο Camilleri είπε ότι αρχικά, σαν φανατικός της μάρκας, είχε τις ενστάσεις του πιστεύοντας ότι ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας ίσως έκανε κακό στην εικόνα της Ferrari. Όμως τώρα, που έχω δει το σχέδιο και τις προδιαγραφές – είπε – είμαι πλέον ένας από τους πλέον ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ιδέας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube