node/38790

FCA: Ξεκινά η παραγωγή στα εργοστάσια της Ιταλίας

Αρχή από το εργοστάσιο του Sevel, με μέγιστη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Μετά την εφαρμογή σειράς μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, το εργοστάσιο του Sevel στην Ιταλία, μια από τις κορυφαίες μονάδες παραγωγής επαγγελματικών αυτοκινήτων του Ομίλου FCA που λειτουργεί σε συνεργασία με το PSA Group, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία της. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την απολύμανση περισσότερων από 300.000τ.μ., την εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης, ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων, πληροφοριακό υλικό, αλλά και δεκάδες θερμικών καμερών που θα ελέγχουν τη θερμοκρασία των εργαζομένων.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος της συμφωνάς που υπεγράφη στις 9 Απριλίου με τα Ιταλικά Εργατικά Συνδικάτα. Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά ενεργειών που ενεργοποιούνται σε όλες τις μονάδες παραγωγής της FCA στην Ιταλία με στόχο τη μέγιστη προστασία του προσωπικού σε σχέση με τον COVID-19. Παράλληλα ξεκίνησε και σε περιορισμένο επίπεδο η λειτουργία στα εργοστάσια Cassino, Pomigliano, Termoli και Mirafiori, κυρίως για εξαρτήματα που συνδέονται με την παραγωγή στο Sevel.   

Ο κ. Pietro Gorlier, Chief Operating Officer της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ δήλωσε: «Σήμερα στο εργοστάσιο του Sevel, αποδείξαμε ότι η προστασία των εργαζομένων μας, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα μας. Η επαναλειτουργία του Sevel, μαζί με την επανεκκίνηση των λειτουργιών R&D (έρευνας και εξέλιξης) και τις εργασίες προ-παραγωγής των ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών μας μοντέλων στο Melfi και στο Τορίνο, αποτελούν το αποτέλεσμα εντατικής προετοιμασίας και συνεργασίας με κορυφαίους επιδημιολόγους, ειδικούς επιστήμονες, καθώς και τα συνδικάτα εργαζομένων. Συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με την Ιταλική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για να ξεκινήσουμε την παραγωγή χωρίς να διακινδυνεύσουμε στο ελάχιστο την ασφάλεια και την υγεία όσων εργάζονται στις εγκαταστάσεις μας.»       

Πριν την επιστροφή των εργαζομένων στο Sevel, έγινε εκ νέου απολύμανση των εγκαταστάσεων στις οποίες η παραγωγή είχε σταματήσει στις 17 Μαρτίου. Παράλληλα θα μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους χώρους ανάπαυσης και θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ενώ σε όλους του χώρους διαθέσιμα θα είναι υλικά απολύμανσης για τους εργαζόμενους.

Πριν το ξεκίνημα της παραγωγής στο Sevel, όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν μέσω της εφαρμογής WhatsApp για όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ έλαβαν και εκπαιδευτικά videos ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλάμβανε και οδηγίες σχετικά με το πως να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του COVID-19 και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν σε έκτακτες καταστάσεις.

Παράλληλα οι χώροι εργασίας διαμορφώθηκαν εκ νέου για να ικανοποιηθούν όλες οι νέες προδιαγραφές που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων. Αντίστοιχα στο χώρο παραγωγής οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο, ενώ στα γραφεία τοποθετήθηκαν προστατευτικά διαχωριστικά ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μέσα στις επόμενες ημέρες το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω των συστημάτων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ενώ συνεχής θα είναι η υποστήριξη από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ήδη όλο το προσωπικό του Sevel έχει λάβει ειδικό πακέτο με μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, γυαλιά, κτλ.), ενώ επιπλέον μάσκες θα διατεθούν σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την μεταφορά από και προς το εργοστάσιο.

Τέλος αυστηροί έλεγχοι εφαρμόστηκαν σε όλες τις εισόδους του Sevel, σε συνέχεια της συμφωνίας της FCA με τα συνδικάτα εργαζομένων. Όσοι εισέρχονται στο χώρο, πεζοί ή με αυτοκίνητο, θα ελέγχεται η θερμοκρασία τους μέσω θερμικής κάμερας, ή θερμόμετρων που θα χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

[Πηγή: FCA]

node/39677

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Η Manthey-Racing βελτιώνει την κορυφαία έκδοση πίστας της Porsche 991.2 στη δύση της καριέρας της.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Porsche 911 GT3 RS MR: Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο [video]

Μετά από τη βελτιωμένη Porsche 911 GT2 RS MR που το 2018 έκανε ρεκόρ γύρου 6’ 40” 33 στο Nürburgring (7" πιο γρήγορη από την εργοστασιακή 911 GT2 RS), η Manthey-Racing επιστρέφει με ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 RS το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν ένα όχημα απόλυτα στημένο για την πίστα.

Το μοντέλο βασίζεται στην GT3 RS της γενιάς 991.2 καθώς αυτή βρίσκεται στη δύση της καριέρας της λίγο πριν από την πρεμιέρα της αντίστοιχης έκδοσης της 992.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Αισθητικά, η 911 GT3 RS MR ξεχωρίζει χάρη στους προαιρετικούς τροχούς από μαγνήσιο με αεροδυναμικά καλύμματα από ανθρακονήματα, τα επιπλέον πτερύγια στον προφυλακτήρα, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τη μεγάλη σταθερή φτερούγα στην ουρά από ανθρακονήματα και το νέο ανθρακονημάτινο κάλυμμα του κινητήρα.

Porsche 911 GT3 RS MR

Όλα αυτά προστέθηκαν με γνώμονα τη βελτίωση της παραγωγής κάθετης δύναμης στην πίστα και τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, όμως οι επεμβάσεις δε σταματούν εκεί. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενη ανάρτηση MR coilover kit με σφιχτότερα ελατήρια και αναβαθμισμένα τακάκια των φρένων. Η Manthey-Racing εξέλιξε τα εν λόγω εξαρτήματα μετά από δοκιμές σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τους αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται για αναβάθμιση της δικής τους GT3 RS μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για αγορά και τοποθέτηση του kit. Δε γνωρίζουμε το κόστος του πακέτου αλλά αν κρίνουμε από την 911 GT2 RS MR δεν θα είναι φθηνό καθώς εκεί οι επεμβάσεις κόστιζαν €95.000!

[Πηγή: Manthey-Racing]

node/39674

Τι θα λέγατε για ένα Peugeot 508 Coupé;

Το Peugeot Palladium είναι μια ανεξάρτητη σχεδιαστική μελέτη για δίπορτο γαλλικό κουπέ με αρκετά στοιχεία από muscle car.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Τι θα λέγατε για ένα Peugeot 508 Coupé;

Μπορεί οι εποχές των 406 Coupé (1996) και 407 Coupé (2005) να έχουν περάσει προπολού και το νέο Peugeot 508 να μην ακολούθησε την παράδοση με μια αντίστοιχη έκδοση, όμως ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Ali Shoghimojarad οραματίστηκε ένα δίθυρο premium coupé με τα σήματα της γαλλικής φίρμας - το Peugeot Palladium.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Peugeot μας εξηγεί γιατί έχουν πεθάνει τα coupé

Ο Ιρανός σχεδιαστής ολοκλήρωσε το project κατά τη διάρκεια του master του στο αμερικανικό College for Creative Studies. Στόχος ήταν να σχεδιάσει ένα μοντέλο που θα βοηθούσε την Peugeot να επιστρέψει υποθετικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής από το 2026.

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, ο Ali συνδύασε στοιχεία από τη σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων παραγωγής της Peugeot με στοιχεία από muscle cars, εμπνευσμένος από την επερχόμενη συγχώνευση Groupe PSA και FCA Group στον όμιλο Stellantis.

Πιο συγκεκριμένα, η γρίλια, το αιχμηρό ρύγχος, τα επιθετικά εμπρός φώτα με τις χαρακτηριστικές κάθετες προεκτάσεις, η ενιαία εισαγωγή αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα και τα τριπλά γραφικά στα πίσω φώτα, είναι όλα στοιχεία που συναντάμε στα σύγχρονα Peugeot.

Peugeot Palladium

Το προφίλ έχει αναλογίες τριών όγκων, πισωκίνητου μοντέλου με μακρύ καπό, τροχούς μεγάλης διαμέτρου, μεγάλες πόρτες, «αόρατα» πλευρικά παράθυρα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, έντονη οπισθόκλιση της οροφής και μακριά ουρά με έντονες πτυχώσεις. Επιπλέον, οι δυναμικές γραμμές στο καπό, η οριζόντια character line που διατρέχει όλο το μήκος του αμαξώματος, το μυώδες προφίλ και τα όμορφα τονισμένα φτερά είναι στοιχεία που προσδίδουν δυναμισμό.

Ιδανικά, το Peugeot Palladium θα βασιζόταν σε μια ηλεκτρική ή υβριδική πισωκίνητη πλατφόρμα η οποία θα του επέτρεπε να κινηθεί σε premium μονοπάτια και να τοποθετηθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Polestar 1.

Γνωρίζουμε πως η Peugeot δεν μπορεί να διαθέσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την εξέλιξη ενός τέτοιου νέου μοντέλου το οποίο πιθανότατα δεν θα ήταν κερδοφόρο στην αγορά λόγω της μεγάλης προτίμησης που δείχνει ο κόσμος σε SUV. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε πως ένα γαλλικό coupé θα ήταν ευπρόσδεκτο από το σύνολο της αυτοκινητιστικής κοινότητας. Οπότε θα κλείσουμε με ένα «ποτέ μη λες ποτέ» και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε κάθε σχέδιο - ανεξάρτητου σχεδιαστή ή μη - το οποίο διευρύνει τους ορίζοντες της κάθε εταιρείας και εξάπτει τη φαντασία μας.

Σημείωση: Το Peugeot Palladium είναι μια δημιουργία του ανεξάρτητου σχεδιαστή Ali Shoghimojarad και δεν σχετίζεται με την Peugeot ή το σχεδιαστικό της κέντρο.

[Πηγή CarExpert]