FCA: Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018

FCA: Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξης των 3,6 δις.

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε στοιχεία ρεκόρ για το 2018. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 7,3 δις. με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην περιοχή NAFTA (αύξηση 8,6%). Το Προσαρμοσμένο Καθαρό Κέρδος αυξήθηκε κατά 34% στα 5 δις., ενώ το Καθαρό Κέρδος αυξήθηκε κατά 3% φτάνοντας τα 3,6 δις. Τέλος βελτιώθηκε η θετική καθαρή ταμιακή θέση του ομίλου στα 1.9 δις.

Τα αποτελέσματα της FCA για το 2018  ήταν εξαιρετικά θετικά, με τον όμιλο να παρουσιάζει στοιχεία ρεκόρ σε ένα σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων του. Παράλληλα η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η ενδυνάμωση των συνεργιών με άλλες εταιρείες ενίσχυσε τη δυναμική της εταιρείας. Παράδειγμα αποτελεί η συνεχώς μεγαλύτερη συνεργασία με την εταιρεία Waymo, η οποία καθιστά τον όμιλο FCA ως μία από τις πλέον ισχυρές δυνάμεις στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της FCA για το 2018 περιλαμβάνουν:

- Την αύξηση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 102 χιλιάδες μονάδες, φτάνοντας συνολικά τα 4.842.000 οχήματα.
- Την αύξηση των καθαρών εσόδωνσε ποσοστό 4%, φτάνοντας τα 115,4 δις.
- Τα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 7,3 δις (+3%) και το λειτουργικό κέρδος το 6,3%.
- Το Προσαρμοσμένο Καθαρό Κέρδοςτο οποίο αυξήθηκε κατά 34% στα 5 δις. και το Καθαρό Κέρδος που έφτασε τα 3,6 δις. με αύξηση 3%.
- Τη θετική καθαρή ταμιακή θέση των 1,9 δις., σεαντίθεσημε την αρνητική καθαρή ταμειακή θέση των 2,4 δις. τον Δεκέμβριο του 2017.
- Τέλος στο τελευταίο 3μηνο του έτους ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη βαθμολογία της FCA από τη βαθμίδα «ΒΒ» σε «ΒΒΒ-».

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube