FCA Group: Εγκρίθηκε δάνειο €6,3 δισ. από την ιταλική κυβέρνηση

FCA Group: Εγκρίθηκε δάνειο €6,3 δισ. από την ιταλική κυβέρνηση

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε κατασκευαστή από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ενέκρινε δάνειο ύψους €6,3 δισεκατομμυρίων για τον Όμιλο FCA, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του COVID-19.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις για την αίτηση κρατικής υποστήριξης του FCA Group. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία που ελέγχει οικονομικά τον ιταλο-αμερικανικό όμιλο έχει βάση στην Ολλανδία, ενώ είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα το FCA Group (FIAT, Jeep, Dodge, Ram, Maserati) βρίσκεται σε φάση συγχώνευσης με το γαλλικό Groupe PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall).

Ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Roberto Gualtieri δήλωσε πως στόχος της υποστήριξης είναι να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την εφοδιαστική αλυσίδα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως το FCA Group πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για επενδύσεις και διατήρηση θέσεων εργασίας.

Από τη μεριά του, ο Pietro Gorlier, COO του FCA Group για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), είπε πως το 100% των χρημάτων από αυτό το δάνειο προορίζεται για τις επιχειρήσεις τους επί ιταλικού εδάφους, καθώς συνεχίζουν την πορεία προς ένα νέο ηλεκτρικό και υβριδικό μέλλον.

Το δάνειο-μαμούθ που θα αναλάβει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας - Intensa Sanpaolo - θα είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε κατασκευαστή από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εκτός από το FCA Group, από το δάνειο θα επωφεληθεί έμεσα και ο ευρύτερος χώρος των προμηθευτών της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που περιλαμβάνει περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube