FCA: Επένδυση € 1δισ. για την παραγωγή της Tonale και του υβριδικού Panda

FCA: Επένδυση € 1δισ. για την παραγωγή της Tonale και του υβριδικού Panda

Η επένδυση αφορά στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη.

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει σχεδόν € 1 δισ. για να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου SUV της Alfa Romeo, της Tonale και του υβριδικού Panda στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι για να δαπανήσει € 5 δισ. στην Ιταλία έως το 2021 για να βοηθήσει τον όμιλο να ξεκινήσει τα πρώτα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητά του, αλλά και να χρησιμοποιήσει πλήρως την παραγωγική δυνατότητα των εργοστασίων του στην Ιταλία.

Η FCA θα ξεκινήσει την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους. Ένας εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε την είδηση που αρχικά διέρρευσε από τα συνδικάτα των εργαζομένων και δήλωσε πως ένα «premium compact SUV» θα παράγεται στο εργοστάσιο Pomigliano, μαζί με ένα υβριδικό Panda, αλλά δεν διευκρίνισε ότι μιλώντας για το SUV εννοεί την Alfa Romeo Tonale. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο πάντως συναρμολογείται ήδη το Panda στη συμβατική του έκδοση με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Νωρίτερα φέτος, η FCA δήλωσε ότι επένδυσε € 700 εκατ. για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο ιστορικό εργοστάσιό της, στο Mirafiori στο Τορίνο. Η επένδυση έγινε αμέσως μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες για συγχώνευση της FCA με τη Renault. Η παραγωγή του «500» στο Mirafiori θα αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι υβριδικές εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade και του SUV Levante της Maserati αναμένεται επίσης να βγουν στην αγορά την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube