node/36426

FCA: Επένδυση € 1δισ. για την παραγωγή της Tonale και του υβριδικού Panda

Η επένδυση αφορά στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη.

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει σχεδόν € 1 δισ. για να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου SUV της Alfa Romeo, της Tonale και του υβριδικού Panda στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι για να δαπανήσει € 5 δισ. στην Ιταλία έως το 2021 για να βοηθήσει τον όμιλο να ξεκινήσει τα πρώτα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητά του, αλλά και να χρησιμοποιήσει πλήρως την παραγωγική δυνατότητα των εργοστασίων του στην Ιταλία.

Η FCA θα ξεκινήσει την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους. Ένας εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε την είδηση που αρχικά διέρρευσε από τα συνδικάτα των εργαζομένων και δήλωσε πως ένα «premium compact SUV» θα παράγεται στο εργοστάσιο Pomigliano, μαζί με ένα υβριδικό Panda, αλλά δεν διευκρίνισε ότι μιλώντας για το SUV εννοεί την Alfa Romeo Tonale. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο πάντως συναρμολογείται ήδη το Panda στη συμβατική του έκδοση με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Νωρίτερα φέτος, η FCA δήλωσε ότι επένδυσε € 700 εκατ. για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο ιστορικό εργοστάσιό της, στο Mirafiori στο Τορίνο. Η επένδυση έγινε αμέσως μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες για συγχώνευση της FCA με τη Renault. Η παραγωγή του «500» στο Mirafiori θα αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι υβριδικές εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade και του SUV Levante της Maserati αναμένεται επίσης να βγουν στην αγορά την επόμενη χρονιά.

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.