node/36426

FCA: Επένδυση € 1δισ. για την παραγωγή της Tonale και του υβριδικού Panda

Η επένδυση αφορά στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη.

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει σχεδόν € 1 δισ. για να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου SUV της Alfa Romeo, της Tonale και του υβριδικού Panda στο εργοστάσιο της πόλης  Pomigliano κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι για να δαπανήσει € 5 δισ. στην Ιταλία έως το 2021 για να βοηθήσει τον όμιλο να ξεκινήσει τα πρώτα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητά του, αλλά και να χρησιμοποιήσει πλήρως την παραγωγική δυνατότητα των εργοστασίων του στην Ιταλία.

Η FCA θα ξεκινήσει την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους. Ένας εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε την είδηση που αρχικά διέρρευσε από τα συνδικάτα των εργαζομένων και δήλωσε πως ένα «premium compact SUV» θα παράγεται στο εργοστάσιο Pomigliano, μαζί με ένα υβριδικό Panda, αλλά δεν διευκρίνισε ότι μιλώντας για το SUV εννοεί την Alfa Romeo Tonale. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο πάντως συναρμολογείται ήδη το Panda στη συμβατική του έκδοση με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Νωρίτερα φέτος, η FCA δήλωσε ότι επένδυσε € 700 εκατ. για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο ιστορικό εργοστάσιό της, στο Mirafiori στο Τορίνο. Η επένδυση έγινε αμέσως μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες για συγχώνευση της FCA με τη Renault. Η παραγωγή του «500» στο Mirafiori θα αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι υβριδικές εκδόσεις των Jeep Compass και Renegade και του SUV Levante της Maserati αναμένεται επίσης να βγουν στην αγορά την επόμενη χρονιά.

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο έχει βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια και μέχρι στιγμής η ανώτερη τιμή που έχει προσφερθεί είναι €100.000. Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]