F1: Στηρίζει πρωτοβουλία για οδική ασφάλεια

F1: Στηρίζει πρωτοβουλία για οδική ασφάλεια

Η κοινότητα  της Formula One  δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου –FIA για την παγκόσμια βελτίωση της οδικής ασφάλειας «Make Roads Safe» και το πρόγραμμα που θέσπισαν τα  Ηνωμένα Έθνη «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας 2011-2020».
Από το Grand Prix  F1 στην Αυστραλία, τα μονοθέσια της F1 αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φέρουν το σήμα «Make Roads Safe» αποδεικνύοντας  την υποστήριξή τους στην εκστρατεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα εκατομμύρια των οπαδών της F1 σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εκστρατεία  Make Roads Safe αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια. Αποτελεί «αιχμή του δόρατος» για  τη FIA Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε με χρήματα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula One.
Ως άμεσο αποτέλεσμα της καμπάνιας Make Roads Safe και το έργο της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν τη δεκαετία 2011-2020 «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της  Οδικής Ασφάλειας». Με τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα  να προβλέπονται να διπλασιάζονται στα επόμενα 10 χρόνια, η εκστρατεία θα ανοίξει το δρόμο προς την προσπάθεια μείωσης στο μισό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα  στην επόμενη δεκαετία, σώζοντας πέντε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube