Euro 6: Έτοιμο το Groupe PSA

Euro 6: Έτοιμο το Groupe PSA

Το πρότυπο Euro 6 θα αλλάξει και πάλι το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα IX του ομίλου PSA έχουν ήδη ομολογκαριστεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει διαταραχή στις παραγγελίες.

Νέα εξέλιξη για το πρότυπο Euro 6, του οποίου η έναρξη ισχύος χρονολογείται από το 2014. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Euro 6d-temp-evap-isc.

Μεταξύ των εξελίξεων, λαμβάνεται υπόψη η δοκιμή RDE*, η οποία μετρά τις εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, με το ανώτατο όριο να τηρείται σε σχέση με τη μέτρηση σύμφωνα με το πρωτόκολλο πιστοποίησης WLTP. Για τα οξείδια του αζώτου (NOx), ο συντελεστής είναι 2,1. Μια άλλη καινοτομία: Μια μέτρηση της ποσότητας των υδρογονανθράκων που εξατμίζονται από το σύστημα καυσίμου σε περίοδο 48 ωρών.

Από την πλευρά του, το Groupe PSA δεν ανησυχεί. Το γαλλικό γκρουπ αναφέρει ότι όλα τα επιβατικά μοντέλα του είναι πιστοποιημένα με το επόμενο πρότυπο. Πρόκειται λοιπόν και για τα τέσσερα εμπορικά σήματα του ομίλου: Citroën, DS, Opel και Peugeot. Ο λόγος που το Groupe PSA κάνει ειδική μνεία, είναι επειδή η αγορά έχει διαταραχθεί πολύ πρόσφατα από την προηγούμενη εξέλιξη του προτύπου. Η εισαγωγή του νέου πρωτοκόλλου WLTP, που δίνει πιο ρεαλιστικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών, αναστάτωσε πολλές μάρκες, οι οποίες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την εμπορία ορισμένων μοντέλων για αρκετούς μήνες.

Η PSA τονίζει ότι «οι πελάτες που παραγγέλλουν σήμερα ένα μοντέλο μιας μάρκας του ομίλου, ανεξάρτητα από το ποιο είναι αυτό, έχουν τη διασφάλιση ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα συμμορφώνεται με όλα τα ισχύοντα πρότυπα και μπορεί να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση».

*Στην RDE, τα αυτοκίνητα οδηγούνται σε δημόσιους δρόμους, μέσα σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, και οι μετρήσεις θα γίνονται με φορητό εξοπλισμό. Η RDE συμπληρώνει την WLTP ώστε να πιστοποιείται ότι το επίπεδο εκπομπών που θα έχει μετρηθεί στο εργαστήριο επιβεβαιώνεται και στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube