Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση των εργοστασίων της FCA στην Ιταλία

Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση των εργοστασίων της FCA στην Ιταλία

Συμφώνησαν διοίκηση και συνδικάτα για τα νέα αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοιό.

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα εργαζομένων της για την επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής στην Ιταλία, μετά από την παύση εργασιών λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού, θα εφαρμοστούν μια σειρά από μέτρα που θα ισχύουν τόσο για τους εργαζόμενους της FCA όσο και για το προσωπικό των προμηθευτών που θα εισέρχεται στις εγκαταστάσεις. Η επάρκεια των μέτρων επιβεβαιώθηκε από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του Καθηγητή Roberto Burioni του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση μέτρων προφύλαξης για την καταπολέμηση πανδημιών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, θα προηγηθεί καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων στα εργοστάσια και τα γραφεία του ομίλου, όλες οι θέσεις εργασίας και οι κοινόχρηστοι χώροι θα εφοδιαστούν με απολυμαντικά προϊόντα, ενώ θα διανεμηθεί σε όλους τους εργαζόμενους ένα πλήρες σετ μέσω προσωπικής προστασίας και ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για το πως να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του COVID-19 και να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Ανάμεσα σε αυτά θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, οδηγίες για την προσωπική υγιεινή, τη χρήση των κοινόχρηστων συσκευών και χώρων και την σωστή χρήση των ανελκυστήρων. 

Παράλληλα οι χώροι εργασίας θα οργανωθούν εκ νέου και θα συνεχιστεί η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι με στόχο την περιορισμένη φυσική παρουσία των εργαζόμενων στα γραφεία. Τέλος οι χώροι εστίασης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου θα επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται την ίδια στιγμή στο χώρο, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης του χώρου και μετά το πέρας της βάρδιας του κάθε εργαζόμενου.

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube