Έτσι κατασκευάζονται τα Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου [video]

Έτσι κατασκευάζονται τα Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου [video]

Ένα drone πέταξε στις εγκαταστάσεις του νέου Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο και μας δίνει μοναδικές εικόνες από το εργοστάσιο.

Το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο είναι και επίσημα γεγονός. Ο ίδιος ο Elon Musk ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ για να παραστεί μαζί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz, στην επίσημη τελετή εγκαινίων του και να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του.


Elon2
 

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», δήλωσε ο Elon Musk, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Στη συνέχεια, παρουσία των 30 πρώτων πελατών του εργοστασίου και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής επιδόθηκε σε χορευτικές φιγούρες για να πανηγυρίσει τις παραδόσεις των πρώτων made in Germany, Tesla Model Y. 

Elon3

Ο Olaf Scholz χαρακτήρισε το Gigafactory της Tesla ως το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, μια δήλωση που σίγουρα δεν θα άρεσε και τόσο στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Στη συνέχεια των εγκαινίων του εργοστασίου, ένα drone πέταξε έξω και μέσα από εργοστάσιο και σε ένα βίντεο διάρκειας 2 και πλέον λεπτών μας δίνει μια ιδέα για το πώς κατασκευάζονται στο Βερολίνο τα αυτοκίνητα της Tesla.

>

Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο απασχολεί 3.500 εργαζόμενους με την προοπτική να ανέλθουν σύντομα σε 12.000 όταν η μονάδα περάσει σε πλήρη παραγωγή, κατά την οποία αναμένεται να συναρμολογεί 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube