Ετοιμάζονται μεγαλύτερα Mini;

Ετοιμάζονται μεγαλύτερα Mini;

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού του BMW Γκρουπ, Adrian van Hooydonk, δήλωσε ότι η Mini θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την ένταξη μεγαλύτερων αυτοκινήτων στην γκάμα της.

Οι ιδιοκτήτες Mini, όταν σκέφτονται για μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν κινούνται προς το στρατόπεδο της BMW. Έτσι, η κατασκευάστρια Mini, ειδική στη σχεδίαση μικρών premium αυτοκινήτων θα μπορούσε να διευρύνει την γκάμα της με μεγαλύτερα αυτοκίνητα, είπε ο υπεύθυνος σχεδιασμού του BMW Γκρουπ, Adrian van Hooydonk.

«Σκεφτόμασταν ότι οι νέοι αγοραστές που αγοράζουν Mini θα κινούνταν προς την BMW μεγαλώνοντας», είπε ο van Hooydonk. «Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, οπότε χρειαζόμασταν το Countryman και το Paceman για να διευρύνουμε την γκάμα προς τα πάνω».

Στα επόμενα σχέδια της Mini θα μπορούσε να είναι και η προσθήκη ακόμη μεγαλύτερων μοντέλων στην γκάμα της. Ερωτώμενος δε, σχετικά με την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου SUV από το Countryman στο μέλλον, είπε: «Είναι κάτι που θα έπρεπε να σκεφτούμε».

Τα λόγια του van Hooydonk σχετικά με την επέκταση της Mini δεν ακούγονται για πρώτη φορά ούτε αποτελούν τη μεγάλη είδηση. Το αφεντικό της Mini, ο Kay Segler, είχε δηλώσει στην Έκθεση της Γενεύης το 2012, ότι η εταιρεία έχει μπόλικο χώρο στην γκάμα της για πολλά μοντέλα ακόμη. Και συμπλήρωσε ότι μέχρι το 2020 οι συνολικές εκδόσεις του Mini θα ξεπεράσουν τις δέκα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Κοιτάξτε άλλους κατασκευαστές με τον δικό μας όγκο παραγωγής. Έχουν πολύ περισσότερα μοντέλα από τη Mini».

[Πηγή Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube