Eτοιμάζει ηλεκτρική απόβαση η CUPRA στην Αμερική

Eτοιμάζει ηλεκτρική απόβαση η CUPRA στην Αμερική

Η CUPRA ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της εισόδου της στην Αμερική, στην οποία θα προσφέρει νέα, μεγαλύτερα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Την είσοδό της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής ετοιμάζει η CUPRA με στόχο να αυξήσει την παγκόσμια παρουσία της. Για το λόγο αυτό, θα λανσάρει μεγαλύτερα, premium και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα βασιστούν στην πλατφόρμα SSP του ομίλου Volkswagen.

Με δεδομένο πως αυτή η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί το 2028 περίπου, η CUPRA θα είναι έτοιμη για αυτό το μεγάλο της βήμα προς τα τέλη της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον CEO της φίρμας Wayne Griffiths, η CUPRA θέλει να συνδέσει την είσοδό της στην αγορά της Αμερικής με την ταυτότητά της αποκλειστικά ηλεκτρικής γκάμας της, οπότε δεν θα λανσαριστεί καμία άλλη πρότασή της με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη συγκεκριμένη αγορά. 

Ερωτηθείς γιατί η CUPRA δεν προσφέρει το αμιγώς ηλεκτρικό Born στη συγκεκριμένη αγορά, o Griffiths απάντησε λέγοντας πως για την αγορά των H.Π.Α χρειάζεται ένα πιο κατάλληλο αυτοκίνητο από το μικρό για αυτή την αγορά, Born. Οπότε είναι αναγκαίο να βασιστεί στη νέα πλατφόρμα του ομίλου SSP που αποτελεί μια μίξη της MEB και της PPE, ενώ βεβαίως αν και υπάρχει η τεχνολογία από πλευράς CUPRA θα χρειαστεί να βρεθούν και οι οικονομικοί πόροι για αυτό το βήμα.

Η επένδυση, σύμφωνα με τον Griffiths, για την είσοδο της CUPRA στην Αμερική είναι σημαντική, όμως για να πετύχει, θα πρέπει η CUPRA να είναι ακόμα πιο δυνατή στην Ευρώπη. 

Ανεξάρτητα με αυτό όμως και παρά το γεγονός πως θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2030 για την είσοδο της CUPRA στην Αμερική, η ίδια ήδη προετοιμάζει το έδαφος και δοκιμάζει την φίρμα στην συγκεκριμένη αγορά.

Ο Griffiths τέλος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την αισιοδοξία του από τα μέχρι τώρα δείγματα, σημειώνοντας πως «…οι Αμερικανοί θα αγαπήσουν την φιλοσοφία, την εμφάνιση και τις επιδόσεις της CUPRA…».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube