Έστειλε €30.000.000 στις μπαριέρες! [video]

Έστειλε €30.000.000 στις μπαριέρες! [video]

Η μοναδική Ferrari 250 GT SWB Breadvan, αξίας €30 εκατ., θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια απλή «φαναρτζοδουλειά» για να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση...

Ο 31χρονος Αυστριακός οδηγός, Lukas Halusa, και υιός του ιδιοκτήτη (Martin Halusa) αυτής της μοναδικής Ferrari 250 GT SWB Breadvan, θα χρειαστεί να βάλει ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν θέλει να διατηρήσει στη ζωή αυτό το σπάνιο τετράτροχο όχημα. 

Είναι η δεύτερη φορά που η 250 GT SWB Breadvan θα χρειαστεί επισκευή, τώρα όμως, η ζημιά δεν είναι τέτοια που θα μπορούσε κανείς να πει ότι... «έρχεται με μια αλοιφή».

Το 2015, στο Goodwood, με οδηγό τον πρεσβύτερο Halusa, την είχε γλιτώσει με μικρά μερεμέτια. Ένα πλαϊνό φτερό, ένα ζαντολάστιχο και μια μάσκα. Φέτος όμως στο κλασικό Le Mans, τα πάντα πήγαν λάθος... 

Ferrari

Ο Lucas Halusa, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ, με αποτέλεσμα να προσκρούσει βίαια στις προστατευτικές μπαριέρες και να υποστεί σημαντικότατες ζημιές. Ευτυχώς, ο 31χρονος είναι καλά στην υγεία του κάτι που δεν ισχύει βέβαια για την 250 GT SWB Breadvan. 

Δε χωρά αμφιβολία, ότι το αυτοκίνητο θα επισκευαστεί. Όχι μόνο γιατί όπως φαίνεται η οικογένεια Halusa δεν φείδεται χρημάτων αλλά γιατί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος είχε στην κατοχή του έναν θησαυρό αξίας €30 εκατ., δεν θα τον πέταγε στα σκουπίδια. 

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι το παρατσούκλι «Breadvan», δόθηκε σε αυτήν την μοναδική Ferrari λόγω της ιδιαίτερης για την εποχή σχεδίασης της, η οποία θύμιζε κατά κάποιο τρόπο «μικρό van».

Ήταν δημιούργημα του Piero Drogo, ενώ την ευθύνη για την εξέλιξη του είχε αναλάβει ο Giotto Bizzarrini, ο οποίος λειτουργούσε για λογαριασμό του κόμη Giovanni Volpi. 

Η 250 GT SWB Breadvan πάτησε πάνω στην 250 GT SWB του 1961 με στόχο να κοντραριστεί με την ολοκαίνουρια τότε Ferrari 250 GTO του 1962.

Ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα της άρνησης του Enzo Ferrari να πουλήσει την 250 GTO στον Volpi και την αγωνιστική του ομάδα γιατί ο κόμης είχε ενεργήσει ύπουλα, προσλαμβάνοντας μηχανικούς που δούλευαν για τον «Commendatore».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube