Εσείς πόσα θα δίνατε για την 911 Carrera 3.0 RSR του Pablo Escobar;

Εσείς πόσα θα δίνατε για την 911 Carrera 3.0 RSR του Pablo Escobar;

Σε δημοπρασία η πλήρως ανακατασκευασμένη Porsche του βαρώνου των ναρκωτικών. 

Πρόκειται για μια Porsche 911 Carrera 3.0 RSR του 1974, αλλά δεν μοιάζει με καμία άλλη που υπάρχει και θα μπορούσε να πωληθεί για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε διαδικτυακή δημοπρασία. Ο λόγος; Η συναρπαστική ιστορία που κρύβει πίσω της!

Αυτή η 911 συμμετείχε αρχικά στο International Race of Champions (IROC) του 1974 με οδηγό τον δύο φορές νικητή του Indy και δύο φορές πρωταθλητή της Formula 1, Emerson Fittipaldi. Λίγο αργότερα, το αυτοκίνητο πωλήθηκε στον Roger Penske πριν το πουλήσει στους John Tunstall και Charlie Kemp.

Μεταξύ 1974 και 1978, οι δύο παραπάνω οδήγησαν το αυτοκίνητο στα Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America και Mid-America. Επίσης, αγωνίστηκε στις 24 ώρες της Daytona και στις 12 ώρες του Sebring όπου τερμάτισε 23ο. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο αγόρασε ο βαρώνος των ναρκωτικών Pablo Escobar, ο οποίος μάλιστα έτρεξε με αυτό σε διάφορους αγώνες στην Κολομβία. 

Μετά τον θάνατο του Escobar, το αυτοκίνητο επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου ανακατασκευάστηκε για να αποκτήσει την αρχική του μορφή με την οποία είχε αγωνιστεί ο Fittipaldi. Μάλιστα, η αποκατάστασή του ήταν τόσο πολύ προσεγμένη, ώστε ανάμεσα στο 2007 και στο 2010 κέρδισε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς ιστορικών αυτοκινήτων.

Η σπάνια 911 RSR διατίθεται σήμερα προς πώληση και όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες βρίσκεται σε άψογη κατάσταση παρόλο την πολυτάραχη ζωή της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube