Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Mustang Boss 429;

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Mustang Boss 429;

Το αυτοκίνητο ανήκε στον Paul Walker και είναι ένα από τα 1.359 που έχουν συνολικά παραχθεί. 

Ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions θα βγάλει σε δημοπρασία μια Mustang Boss 429 Fastback του 1969, ένας εκ των ιδιοκτητών της οποίας ήταν και ο Paul Walker. 

H συγκεκριμένη Mustang είναι μια από τις συνολικά 1.359 που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και έχει στο οδόμετρό της μόλις 23.456 km.

Κάτω από το καπό της υπάρχει ο αυθεντικός κινητήρας, στον οποίο οφείλεται και το όνομα του μοντέλου καθώς έχει χωρητικότητα 429 κυβικών ιντσών. 

Ο κινητήρας προήλθε από το μοτέρ Ford 385, με τα τέσσερα κύρια μπουζόνια, το σφυρήλατο χαλύβδινο στρόφαλο και τις σφυρήλατες χαλύβδινες μπιέλες. Το μοτέρ φορούσε αλουμινένιες κυλινδροκεφαλές «dry-deck» χωρίς φλάντζα, ο θάλαμος καύσης ήταν τύπου Hemi και, ειδικά για το αυτοκίνητο του ’69 που διαλέξαμε, τα ωστήρια του εκκεντροφόρου ήταν υδραυλικά, ενώ ανέπνεε μέσω ενός 4πλού καρμπιρατέρ Holley στα 735 cmf.

for

Ύστερα από το σχεδιασμό του κινητήρα, το αμάξωμα της Mustang χρειάστηκε τροποποιήσεις για να χωρέσει ο κινητήρας στο μηχανοστάσιο, καθώς ήταν πολύ μεγάλος. Ενώ η Boss 429 ανακοινώθηκε στα 375 άλογα, η πραγματική απόδοσή της ήταν πάνω από 500, με κάποιους ισχυρισμούς να την ανεβάζουν στα 600 κι ακόμα παραπάνω.

ford

Παρά τη δυσθεώρητη ισχύ και τη θηριώδη ροπή το αυτοκίνητο ανέβαζε μέχρι και 9.000 rpm και μπορούσε να μείνει εκεί ψηλά για σημαντική χρονική διάρκεια, εντυπωσιακό χαρακτηριστικό για 7λιτρο μοτέρ. Ωστόσο, το εργοστάσιο έβαζε κόφτη στις 6.200 rpm για λόγους επιβάρυνσης στα ασφάλιστρα, εξ ου και η λιγότερο εντυπωσιακή επιτάχυνση με τα σημερινά δεδομένα για ένα αυτοκίνητο 500+ ίππων: 0-60 mph σε 5” και ¼ του μιλίου 13,7”. Η τελική περιοριζόταν στα 179 km/h, αλλά λέγεται ότι χωρίς κόφτη, η Boss 429 ξεπερνούσε τα 280 km/h.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube