node/37562

Έρχονται ακόμη αυστηρότερα όρια για εκπομπές CO₂ στην Ευρώπη

Προς αναθεώρηση οι στόχοι που έχουν τεθεί – Η δέσμευση της προέδρου της ΕΕ, Ursula von der Leyen.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν αυτοκίνητα στην ΕΕ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ότι θα αναθεωρήσει τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί για το 2030.

Η Επιτροπή θα προτείνει έως τον Ιούνιο του 2021 αναθεώρηση της νομοθεσίας  σχετικά με τα πρότυπα εκπομπών CO2 για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά «για να εξασφαλιστεί μια σαφής πορεία από το 2025 και μετά προς την κατεύθυνση της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές», ανέφερε σε πολυσέλιδη έκθεσή της υπό τον τίτλο European Green Deal.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε νομοθεσία που υποχρεώνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν αυτοκίνητα στην Ευρώπη να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά μέσο όρο κατά 37,5% έως το 2030 σε 60 g/km, σε σχέση με τη βασική γραμμή των 95 g/km. Το 2018, οι εκπομπές από τα καινούργια αυτοκίνητα αυξήθηκαν για το δεύτερο συνεχόμενο έτος, ανεβαίνοντας στα 120,4 g/km.

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη τον μακροπρόθεσμο οδικό της χάρτη για μια οικονομία που δεν θα επιβαρύνει το κλίμα στην ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ursula von der Leyen έθεσε τις ενέργειες για το κλίμα στην κορυφή της νομοθετικής της ατζέντας για τα επόμενα πέντε χρόνια.Στόχος των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να καταστεί με χρονικό ορίζοντα το 2050 η πρώτη περιβαλλοντικά ουδέτερη ήπειρος.

«Στόχος μας είναι να συμβιβάσουμε την οικονομία με τον πλανήτη μας, να συμβιβάσουμε τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε, με τον πλανήτη μας. Θέλουμε να χτίσουμε ένα φιλόδοξο πράσινο σύμφωνο για την Ευρώπη», δήλωσε η Ursula von der Leyen.

Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα μπορούσε επίσης να αναθεωρηθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 15% για το 2025.

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.