node/40072

Έρχεται το τέλος του Mitsubishi i-MiEV

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα μαζικής παραγωγής φτάνει στο τέλος της καριέρας του.

Η Mitsubishi θα σταματήσει την παραγωγή του i-MiEV στα τέλη του 2020, με το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο να μετρά πάνω από μια δεκαετία ζωής.

Το i-MiEV, ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκινήτα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπων το 2003, το 2006 και το 2009. Η εμπορική διάθεσή του στην αγορά ξεκίνησε το 2009 ενώ εκτός από το έμβλημα της Mitsubishi φόρεσε και τα σήματα των Peugeot (iOn) και Citroën (C-Zero). Συνολικά, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου (επιβατικές και επαγγελματικές) έχουν πουλήσει πάνω από 50.000 μονάδες σε περισσότερες από 50 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, οι δυνατότητες του Mitsubishi i-MiEV έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ από πιο σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Nissan LEAF ή τα Volkswagen ID.3, Peugeot e-208 και Honda e. Ενδεικτικό είναι το μοντέλο της Mitsubishi έχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 160 km (100 km σύμφωνα με μετρήσεις της EPA) χάρη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας με 64 PS και 180 Nm κινεί τους πίσω τροχούς.

Όπως δήλωσε στέλεγχος της Mitsubishi στην ιστοσελίδα Nikkei Asia: «Δεν είχαμε αρκετά χρήματα και προσωπικό για να συνεχίσουμε την επένδυση στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων».

Το επόμενο βήμα για την Mitsubishi στο χώρο της ηλεκτροκίνησης θα είναι ένα νέο ηλεκτρικό σουπερμίνι που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Nissan και θα κυκλοφορήσει μετά το 2023.

[Πηγή: Nikkei Asia μέσω Carscoops]

node/40259
Range Rover Evoque P300e

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Η Jaguar Land Rover προέβλεψε εκατό εκατομμύρια στερλίνες εν αναμονή των προστίμων που προβλέπεται να επιβληθούν στον βρετανικό όμιλο, καθώς βρίσκεται πίσω από τους στόχους του στο CO₂.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Μεταξύ dieselgate και Brexit, πρέπει να παραδεχτούμε, ο καιρός δεν είναι καλός για την Jaguar Land Rover. Ο βρετανικός όμιλος πρέπει να λανσάρει γρήγορα μαζικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα προκειμένου να μειώσει τον μέσο CO2 της γκάμας της που σήμερα είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη

Ο βρετανικός όμιλος γνωρίζει επίσης ότι θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να πληρώσει πρόστιμα στην Ευρώπη για την παρουσία του στην Γηραιά Ήπειρο και τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές του σε CO2.

Έτσι, η JLR έχει προβλέψει £100 εκατ. γι’ αυτή την επιβάρυνση, καθώς το πλαίσιο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι με την προσωρινή αναστολή στις παραδόσεις των Range Rover Evoque P300e και Land Rover Discovery Sport P300e. Δύο μοντέλων με ισχυρές δυνατότητες πωλήσεων, τα οποία θα επέτρεπαν στην JLR να μειώσει γρήγορα τον μέσο όρο της σε CO2.

Χωρίς τα δύο κρίσιμα αυτά μοντέλα, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από μια μικρή αναβάθμιση, η Jaguar και η Land Rover θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η I-Pace από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, παρά το μεγάλο μπόνους που χορηγείται σε αυτοκίνητα με λιγότερο από 50 g/km CO2 και το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι το 2022.

node/40257

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

Πάνω από 1.000.000 φώτα LED για να διαφημιστεί η Porsche Taycan. 

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

To Burj Khalifa είναι το υψηλότερο κτίριο του κόσμου με ύψος 828 μέτρα και το πιο εμβληματικό ίσως σημείο του Ντουμπάι. 
Αυτό ακριβώς το κτίριο επέλεξε η Porsche για να διαφημίσει την ηλεκτρική Taycan και το αποτέλεσμα ήταν όντως άκρως εντυπωσιακό. 

porsc

Χρειάστηκαν περισσότερα από 1.000.000 φώτα LED για να μετατρέψουν την 33.000 τετραγωνικών μέτρων επιφάνεια του Burj Khalifa σε μια τεράστια οθόνη που σηματοδότησε την έναρξη διάθεσης τη Taycan στη Μέση Ανατολή. 
Στην «οθόνη» προβάλονταν τα πιο σημαντικά ορόσημα της μάρκας, από τη Lohner-Porsche που αποκαλύφθηκε το 1900 έως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche. 

Ηδη στη Μέση Ανατολή έχουν πουληθεί τρεις Taycan και τις επόμενες ημέρες το περιφερειακό γραφείο της εταιρείας στο Ντουμπάι θα προμοτάρει και με άλλους τρόπους το μοντέλο σε όλες του τις εκδόσεις. 

Δείτε το εντυπωσιακό video από την φωτογώγηση του Burj Khalifa: