Έρχεται το τέλος του Mitsubishi i-MiEV

Έρχεται το τέλος του Mitsubishi i-MiEV

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα μαζικής παραγωγής φτάνει στο τέλος της καριέρας του.

Η Mitsubishi θα σταματήσει την παραγωγή του i-MiEV στα τέλη του 2020, με το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο να μετρά πάνω από μια δεκαετία ζωής.

Το i-MiEV, ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκινήτα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπων το 2003, το 2006 και το 2009. Η εμπορική διάθεσή του στην αγορά ξεκίνησε το 2009 ενώ εκτός από το έμβλημα της Mitsubishi φόρεσε και τα σήματα των Peugeot (iOn) και Citroën (C-Zero). Συνολικά, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου (επιβατικές και επαγγελματικές) έχουν πουλήσει πάνω από 50.000 μονάδες σε περισσότερες από 50 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, οι δυνατότητες του Mitsubishi i-MiEV έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ από πιο σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Nissan LEAF ή τα Volkswagen ID.3, Peugeot e-208 και Honda e. Ενδεικτικό είναι το μοντέλο της Mitsubishi έχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 160 km (100 km σύμφωνα με μετρήσεις της EPA) χάρη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας με 64 PS και 180 Nm κινεί τους πίσω τροχούς.

Όπως δήλωσε στέλεγχος της Mitsubishi στην ιστοσελίδα Nikkei Asia: «Δεν είχαμε αρκετά χρήματα και προσωπικό για να συνεχίσουμε την επένδυση στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων».

Το επόμενο βήμα για την Mitsubishi στο χώρο της ηλεκτροκίνησης θα είναι ένα νέο ηλεκτρικό σουπερμίνι που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Nissan και θα κυκλοφορήσει μετά το 2023.

[Πηγή: Nikkei Asia μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube